Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bugün kendiniz için bir şey yapın

        Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana il Temsilcisi Mehmet Aslanbaba, Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 11'e kadar düştüğünü bildirdi.

        Aslanbaba, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Yeşilay'ın 1920 yılından beri zararlı alışkanlıklarla mücadele ettiğini belirtti.

        Sigara şirketlerinin sigarayı masum göstermeye çalıştıkları raporların artık çok eskilerde kaldığını belirten Aslanbaba, ''Bugün artık sigaranın zararlarını bilmeyen kalmadığı halde, çevre etkisi, özenti, taklit gibi sebeplerle Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 11'e kadar düştü'' ifadesini kullandı. Aslanbaba, şunları kaydetti:

        ''Gelin bu günden itibaren sigara zehrini bırakalım. Biz Yeşilay olarak sigaranın, zararlı alışkanlıkların hepsinin ortadan kalktığı, bu nesnelere ait iş alanlarının artık karlı olmaktan çıktığı bir dünyanın hayalini kuruyor, çocuklarımıza böyle bir dünya bırakmayı istiyoruz. İnsanlık son yüzyılda köleliği kaldırdı, insan tabiatı her tür köleliği reddeder, bağımlılık da bir tür köleliktir. İnsanlık köleliği kabul etmediği gibi bağımlılığı da kabul etmeyecektir.''

        Aslanbaba, üretici firmalar tarafından karlarını artırmak amacıyla, sigaranın içine bağımlılık arttırıcı, sağlığa zararlı kimyasal maddelerin katıldığını da iddia ederek, bağımlılık yapan sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin üreticilerinin insanlığa karşı suç işlediklerini ifade etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa