Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dişten yapılan psikoterapi!

        BEGÜM ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM

        Artık dış estetiklerle birlikte 'diş estetiği' de önem kazandı. Rahatlıkla kahkaha atmak isteyenler, dişleriyle göz kamaştırmayı amaçlayanlar bu yola başvuruyor. Ancak bu estetik öyle bildiğiniz türden değil. Uzmanlarına göre estetikten sağlık fışkırıyor, kişilerin özgüveni yerine geliyor; yaptıranlar pozitif enerjilerini herkese veriyor.

        Estetik Diş Hekimliği Akademisi (EDAD), 14. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi öncesinde Ulus 29'da bir yemek düzenledi. EDAD'ın düzenlediği geceye üst düzey akademisyenler ve yabancı konuklar da katıldı.

        Bu kadar önemli diş hekimlerini birarada görmüşken son günlerde önem kazanan "Diş estetiği" konusunda EDAD Basın Yayın Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Diş Hekimi Ayşegül Demirağ ile kısa bir söyleşi yaptık...

        EN TREND PORSELEN LAMİNALAR

        Diş estetiğinde son trendler nelerdir?

        Eskiden yapılan porselen kaplamaların yerine dişlere hiç dokunmadan ön diş estetiğinde porselen laminalar yapıyoruz. Bu laminaların estetik üstünlüğü muhteşem. Doğal bir diş gibi duruyor. Tabii hekim burada bir tasarımcı gibi çalışıyor.

        OLMAZSA OLMAZ İKİ KURAL

        "Tasarımcı" derken?

        Hekim hastasının gülüşünü tasarlarken, biz buna "Smile Design" diyoruz, onun karakterini, psikolojik yapısını, mesleğini, yaşını kısacası herşeyini göz önünde bulunduruyor. Bunu doğal olması için yapıyoruz. Diş estetiğinde ve genelde estetikte olmazsa olmaz iki kural vardır.

        Nedir bu kurallar?

        Bunlardan birincisi doğal olması. Doğal olmayan hiçbir şeyden estetik olarak bahsedemeyiz. İkincisi de yapılan estetikten sağlık fışkırması.

        Estetik olacak derken sağlığı göz ardı etmek olmaz tabii ki...

        Evet... Sağlıklı olması derken de dişlerin olması gerektiği kadar beyazlatılması anlamına geliyor. Hastaya uyabilecek bir beyazlık olmalı. Diş etlerinin de sağlıklı bir görünümle güzel gülüşlere destek vermesi lazım.

        DİŞ ETLERİ AŞIRI GÖRÜNENLERE DE ESTETİK YAPILIYOR

        Diş eti dediniz de bu konuda da estetik operasyonlar yapılıyor. Bahsedebilir misiniz?

        Çok güzel dişleri olan kişilerin dişlerini ellemiyoruz. Diş eti seviyesindeki değişiklikler veya güldüğümüz zaman aşırı görünen diş etleri gibi durumlarda estetik yapıyoruz. Dişleri ön plana çıkarıp, diş etlerine estetik veriyoruz.

        Diş estetiğini daha çok erkekler mi kadınlar mı tercih ediyor?

        İkisi birden geliyorlar. İkisi de birbirini yakalıyor. Çünkü bu bir dış estetik değil. Diş estetiği bir iç estetik. Kahkaha içimizden taşan bir duygu ve doğal bir refleks. Bizim kahkahamıza doğal dişler ve estetik diş etleri eşlik ederse değmeyin keyfimize. Sizi izleyenlerin hayranlık dolu bakışlarıyla o kadar motive oluyorsunuz ki kendinizle barışıyorsunuz. Kendisiyle barışık olan insanlar çok daha mutlu oluyorlar ve çevresindekileri de mutlu ediyorlar. Pozitif olaylar mutluluğu getiriyor.

        ACISIZ, AĞRISIZ TEDAVİ: BİRKAÇ GÜN İÇİNDE SONUÇ

        Porselen lamina tedavisine takıldım. Ne kadar sürede estetik bir görünüme sahip olabiliyoruz?

        Birkaç gün içerisinde harika dişlere kavuşuyorsunuz... Üstelik ağrı ya da acı hissedilmiyor...

        Diş estetiği demişken, beyazlık önemli biliyorsunuz. Reklâmları çıkan diş beyazlatıcılar var. "10 dakikada mükemmel beyazlık" olarak biliniyorlar. İnanabilir miyiz?

        Biz o ürünlerin hekim kontrolünde kullanılması gerektiğine inanıyoruz.

        HEKİME DANIŞIN

        Biber hapları gibi internetten sipariş veriyor insanlar...

        Buna kesinlikle sıcak bakmıyoruz. Hekim kontrolünde yapılmadığında sağlıksız oluyor. Bu ürünlerden kullanıp, yan etkilerine maruz kalan hastalarımız bize geliyor. Mine yapısını bozabiliyor bu ürünler. Hekime danışmadan kullanmamak gerekiyor.

        Diş beyazlatmak için bu ürünleri geçtim diş fırçasının üzerine karbonat döküp de dişlerini fırçalayanlar da var...

        Çok yanlış bir uygulama. Kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Diş minelerinin yapısını bozuyor. Üstelik karbonatla diş fırçalandıktan sonra içilen çay, kahve ve sigara dişlerde daha çok leke bırakıyor, daha çok sararmaya neden oluyor.

        'PEMBE VE BEYAZ'IN DANSI

        Bu yıl 'Pembe ve Beyazın Dansı' teması çerçevesinde gerçekleştirilecek olan 14. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi*'nde, her yıl olduğu gibi dünyanın en başarılı estetik diş hekimleri alanlarındaki son gelişmeleri kongre katılımcıları ile

        paylaşacaklar. Bugün başlayan kongre 19 Eylül 2010 günü sona erecek

        begumcelikkol@haberturk.com

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa