Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Organları beş kişiye yaşam olacak

        Tatil için gittiği Antalya'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 19 yaşındaki Emin Burak Çiçek'in organları 5 kişiye yaşam verecek.

        Bursa'da yaşayan 19 yaşındaki Emin Burak Çiçek, geçtiğimiz hafta amcasının oğlu Mahmut Çiçek (24) ile birlikte tatil için Fethiye'ye gitti. Fethiye'de bir süre kalan ikili, ardından tatillerinin geri kalan kısmını geçirmek üzere kiraladıkları 34 BSE 64 plakalı otomobil ile Alanya'ya hareket etti. İkili Kemer İlçesi'ne geldiklerinde Mahmut Çiçek, direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun karşı tarafına geçti ve karşı yönden gelen Alman Vatandaşı Rudof Kesler'in kullandığı 07 MC 297 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

        AİLESİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

        Kazada yıllardır Kemer'de ikamet eden Alman Rudof Kesler ile ehliyet kemerini takmadığı öğrenilen Burak Çiçek ağır yaralandı. Durumu ciddi olan genç, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde 2 gün tedavi gören Burak Çiçek'in bugün beyin ölümü gerçekleşti. Oğullarını genç yaşta trafik kazasına kurban veren Mevlüt ve Canan Çiçek çifti, organ nakli koordinatörlerinin de devreye girmesiyle Burak'ın organlarını bağışlamaya karar verdi.

        DERSHANEYE GİDECEKTİ

        Liseyi bu yıl bitiren ve üniversite sınavına hazırlanmak için dershaneye gitmeye hazırlanan Burak'ın kalbi, karaciğeri, pankreası ve bir böbreği Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde uygun hastalara nakledilecek. Burak'ın bir böbreği ise Konya'ya gönderilecek. Korneaları ise daha sonra kullanılmak üzere alınacak. Burak'ın cenazesi ise, yarın Bursa'ya götürülerek defnedilecek.

        ORGANLARINI BAĞIŞLAYACAKTI

        Oğlunun organlarını bağışlayan anne Canan Çiçek, "Oğlum organ bağışına çok önem verirdi. Hatta onun girişimleriyle bende organlarımı bağışlamıştım. Oğlumun organları toprak olacağına başka bedenlerde can bulsun, hiç olmazsa başkaları kurtulsun istedim" diye konuştu. Acılı baba Mevlüt Çiçek ise, "Organ nakli koordinatörleri böyle bir öneride bulundu. Bizde hiç düşünmeden kabul ettik. Eminim oğlum da bunu isterdi" diye konuştu.

        KUZENİ ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

        Öte yandan kazadan ayağındaki kırıkla kurtulan ve tedavisi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde devam eden Mahmut Çiçek'ten, kuzeninin ölümünün gizlendiği öğrenildi.

        Kazada yaralanan Alman Rudof Kesler'in tedavisinin ise Antalya Yaşam Hastanesi'nde sürdüğü öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa