Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Migren aksanını değiştirdi!

        Gün bitti ve her zamanki gibi uyumak üzere yatağına gitti. Sabah olduğunda yatağından Fransız aksanıyla İngilizce konuşan bir kadın olarak kalktı. Russell o tarihten bu yana bir daha kendi aksanına dönemedi.

        Kay Russell, 4 Ocak'tan beri ailesi ve arkadaşları için sesi ve konuşma tarzıyla tamamen farklı biri. İngiliz kadın 20 yıldır migren hastası ve bazen bu hastalık kol ve bacaklarda geçici felç yaratabiliyor. Bazen de yine geçici olarak konuşma işlevini bozuyor ve kişi kelimeleri yuvarlayarak konuşuyor.

        Ancak Kay Russell için durum çok ilginç. Çünkü konuşmasındaki aksan bozukluğu 4 Ocak'tan bu yana sürüyor. 4 Ocak'tan iki hafta önce bir gün, Kay Russell korkunç bir baş ağrısı yaşadı ve bu ağrı onun konuşmasının bozulmasına neden oldu. İki hafta sonra bir gün bir sabah uyandığında artık tamamen Fransız aksanına sahipti.

        Kay Russell'ın başına gelen yabancı aksan sendromu diye bir hastalık. Bu hastalığı iyileştiren bir tedavi yok. Günler, haftalar, aylar sürüp bir anda kaybolabiliyor. Bazen de bir ömür boyu sürebiliyor.

        Hürriyet

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa