Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bu araştırmaya kilolular sevinecek!

        Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doçent Dr. Ahmet Gökçe’nin yaptığı araştırma en prestijli üroloji dergilerinden International Journal of Impotence Research’te yayımlandı.

        Erken boşalma sorunu çeken 104 hasta ile 180 sağlıklı gönüllü üzerinde yapılan araştırma 2 yıl sürdü. İşte Ahmet Gökçe’nin ulaştığı sonuçlar:

        “Obezitenin sertleşme bozukluğu (iktidarsızlık) ile ilişkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olmasına rağmen bu durumun erken boşalma üzerindeki etkisi ile ilgili henüz yapılmış bir çalışma yoktu. Biz de bu iki yaygın problemin birbiriyle olan ilişkisini araştırmaya karar verdik. Ve ilginç sonuçlara ulaştık”

        “NORMAL SÜREDE BOŞALANLAR DAHA KİLOLU”

        “Erken boşalan erkekler normal sürede boşalanlara göre daha zayıftı. Erken boşalan erkeklerin ortalama vücut kitle indeksleri 24.9 iken sağlıklı gönüllülerinki ise 27.5 olarak bulundu. Bir başka deyişle normal sürede boşalanlar erken boşalanlara göre daha kiloluydu."

        “SORUN YAŞAYANLAR DA AYNI SONUÇ ORTAYA ÇIKTI”

        “Erken boşalan erkekler kendi içinde bakıldığında, hastaların kiloları arttıkça erken boşalan hasta sayısının azaldığı görüldü. Kilolu olmakla erken boşalma arasında ters ilişki olduğu görüldü. Daha uzun süre ilişki süresine sahip olanlardaki obezite görülme oranı erken boşalanlara göre 3 kat daha fazlaydı”

        “NEDENİ HORMONAL DEĞİŞİM OLABİLİR”

        “Çalışmamızda biz bu durumun obez erkeklerdeki hormonal değişim sonucu (östrojen artışı ve testosteron azalması) olabileceği hipotezini bilimsel referanslara dayanarak öne sürdük. Bu araştırmanın sonuçları bazı kişiler tarafından obezler yatakta daha uzun kalıyor şeklinde yorumlanabilir ancak bunu bu kadar kesin söyleyebilmek için henüz çok erken"

        SORUNLARI SAKLAYARAK HAYATINIZI MAHVETMEYİN

        "Erken boşalma sorunu sanıldığından çok daha ciddi bir problem. Maalesef bu konu eşler arasındaki ilişkiyi son derece olumsuz etkileyen ve hatta boşanmalara sebep olabilen bir durum. Bu kadar yaygın olduğu halde maalesef çok rahat dile getirilebilen bir durum değil”

        “İLK ADIMI ATMANIZ YETERLİ”

        “Yaklaşık 5 yıldır bu toplumsal sorun üzerinde çalışıyoruz. Bu konunun tam olarak anlaşılabilmesi, teşhis konulabilmesi ve tedavisinde çok ilerlemeler kaydedildi. Erken boşalma çaresiz bir durum değildir, hastaların bu sorun ile mücadele etmek için sadece çözüme giden ilk adımı atmaları yeterli olacaktır”

        Milliyet

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa