Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Erkeklere göre kadınlarda daha fazla!

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Balcı, yaptıkları bir araştırmadan bıçak gibi kesici ve delici alet kullanılan cinayetlerde kadınların erkeklere göre daha fazla darbe ile hayatlarını kaybettiği sonucunun çıktığını açıkladı. Balcı, "55 kesici aletli cinayette erkeklerde yara sayısı en fazla 58, kadında ise 86" dedi.

        Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, Prof. Dr. Yasemin Balcı başkanlığında "kesici-delici alet yaralanması nedeniyle ölenlerdeki yara sayısının kadına yönelik şiddet açısından değerlendirilmesi" konulu bir çalışma yaptı.

        Çalışmayla ilgili bilgi veren Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Balcı kesici-delici aletlerle yaralanma ve ölümlerin adli tıp pratiğinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Uygulamada, ölümlü olgularda kadınlardaki yara sayısının fazlalığı dikkati çekmiştir. Kesici-delici alet yaralanmasının demografik özellikleriyle ilgili pek çok çalışma yapılmış olmakla birlikte cinsiyete göre yara sayısının karşılaştırılmadığı görülmüştür. Bu çalışmada, ölümlü kesici delici alet yaralanmasında cinsiyete göre yara sayısının değerlendirilmesi amaçlanmıştır" diye konuştu.

        Çalışmanın 2000-2009 yılları arasında yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Yasemin Balcı, "10 yıllık sürede otopsisi gerçekleştirilen adli olguların 55'i kesici delici alet kullanılan olgulardır. Erkeklerde yara sayısı en fazla 58, kadınlarda 86'dır. Erkeklerde yara sayısı ortalama 6 iken, kadınlarda 24'dür. Diğer bir deyişle erkeklerin yüzde 51.2'sinde tek bir vücut bölgesinde yaralar mevcut iken kadınlarda bu oran yüzde 21.4'dür" dedi.

        Eskişehirli bilim adamlarının yaptığı bu çalışma 14-17 Ekim tarihleri arasında İzmir'de yapılacak Adli Bilimler Kongresi'nde sunulacak.

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR (AHT)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa