Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hindistan'da beyaz ten çılgınlığı

        Hindistan'da beyazlatıcı krem pazarının yılda yüzde 18 büyüdüğü, satışların Coca-Cola ve çay satışlarını geçtiği bildiriliyor.

        Hindistan'ın en büyük araştırma şirketinden yapılan açıklamada, satışların bu yıl yüzde 25 artacağı ve yaklaşık 500 milyon dolarlık bir pazarın ortaya çıkacağı belirtildi.

        Hindistan'da beyaz ten modasının nedeni televizyonlardaki reality show türü yarışmalar. Sayıları 100'e yaklaşan bu yarışmalarda birinciliğin anahtarı güzel ve yakışıklı olmak.

        Ancak güzel ve yakışıklı olma kıstasının değiştiği anlaşılıyor. Daha doğrusu açık tenli olmayan güzel sayılmıyor.

        Yeni nesil Bollywood yıldızları da açık ten modasının öncüleri. Neredeyse yıldızların tümü, aynı zamanda bir beyazlaştırıcı krem markasının reklam yüzü.

        Üstelik kadınlar kadar erkekler de bu modaya ayak uyduruyor. Kadınların favori markası Açık Tenli ve Güzel'den sonra, şimdi de erkekler için, Açık Tenli ve Yakışıklı piyasaya sürülmüş.

        Hindistan'ın en ünlü aktörlerinden John Abraham satışlardaki patlamayı, "Hint erkekleri daha iyi görünmek istiyor" sözleriyle açıklıyor. Beyazlatıcı kremler, "4 haftada hissedilir beyazlama" gibi iddialı vaatlerle çıkıyor piyasaya.

        Ancak dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Hindistan'da da, garanti ettikleri etkiyi gösteremiyorlar. Hatta çoğu zaman olumsuz etkilere rastlanıyor. Özelliklere içerdikleri steroidlerin yan etkileri olabiliyor. Ancak reklam sektörü öyle etkili ki, uzmanların uyarıları duyulmuyor bile.

        Şirketler ise ürünlerini, dünyanın her yerindeki o tanıdık cümleyle savunuyor: "Henüz parasını geri isteyen olmadı."

        BBC

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa