Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 65 yaşındaki yaşam beklentisi 14.26 yıl

        Türk Geriatri Vakfı Başkanı Doç. Dr. Seyhan Sonar Özkan, Türkiye'de 65 yaşındaki insanların 14 yıl daha yaşayabilecekleri beklentisinde olduklarını belirtti.

        Türk Geriatri Vakfı Başkanı Doç. Dr. Seyhan Sonar Özkan, yaptığı yazılı açıklamada her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında Yaşlılar Haftası'nın kutlandığını hatırlattı. Özkan, Türkiye'de 2000 yılı verilerine göre 65 yaş üzeri nüfusun genel nüfusa oranı yüzde 5.37 iken, 2008 Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nüfusun yüzde 6.84'ü, 2009 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi nüfus sayım sonuçlarına göre ise yüzde 7'si olduğuna dikkat çekti.

        Türkiye'de 65 yaşındaki insanların ilave yaşam beklentisinin ortalama 14 yıl olduğunu belirten Özkan, şu bilgileri aktardı:

        "Türkiye ulusal düzeyde 60 yaş ve üzeri grupta yapılan bir çalışmada ilk sırayı yüzde 20.4'lük bir oranla kalp hastalıklarının aldığı görülmektedir. Bu sıralama erkeklerde yüzde 20.3 iken, kadınlarda yüzde 20.6'dır. Her iki grupta da serebrovasküler (inme/felç gibi) hastalıklar ikinci sırada yer almaktadır; erkekte yüzde 16.6, kadında yüzde 15.7. Üçüncü sırada akciğer hastalığı olan KOAH bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde giderek artan sağlık sorunları yaşlanan bir nüfusa sahip olduğumuzu göstermektedir."

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa