Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türk kadını teşhiste geç kalıyor

        ABD'deki John Hopkins Üniversitesi Meme Kanseri Merkezi görevlisi dünyaca ünlü cerrah Dr. Loraine Tafra, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin'de, özellikle meme kanserinin daha sık görüldüğü 50 yaş ve üzeri kadınların yıllık poliklinik muayenelerinin yanı sıra 2 yılda bir mutlaka mamografi çektirmesi gerektiğini söyledi.

        Meme kanserinde erken teşhisin son derece önemli olduğunu vurgulayan Tafra, 20 yaşındaki her kadına sürekli elle kontrol yöntemini önererek, ''Teşhis ne kadar erken olursa, tedavi de o kadar kolay olur. Burada en önemli konu, 'memede kitle var mı' sorusuna cevap aranmasıdır'' dedi.

        ABD Meme Kanseri Vakfının bir dönem başkanlığını da yapan Tafra, gelişmiş ülkelerde gençlerin meme kontrolü konusunda duyarlı olduklarını ve olası bir şişlik fark etmesi durumunda doktora başvurduğunu söyledi.

        Türkiye'de kadınların meme kanserinin geç farkına vardıklarını vurgulayan Tafra, ''Elde edilen veriler ve aktarılan bilgiler de bunu doğrular nitelikte. Halbuki, erken teşhisi sağlayarak kısa sürüde kontrol altına alınması, kanserin ilerlemesi ve yayılmasını önlemek mümkün'' diye konuştu.

        Türkiye'deki bu alandaki ihtiyacı düşünerek hastane kurma girişimleri içinde olduklarını ifade eden Tafra, bu kapsamda, projelerini yaşama geçirmek, yatırım olanakları ve ortamı değerlendirmek üzere Mersin'de incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa