Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Dikkat! Araç klimaları kansere davetiye çıkarıyor!

        Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığında klimaların aşırı çalıştırıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Fulya Gürkan, "Klimaların temizlenmemesi ve çok soğuk kullanılması birçok hastalığa sebep olmaktadır. Klimaların çok soğuk kullanılmasına bağlı sinüzit, farenjit, baş ağrısı, yüz felci ve kas ağrıları gibi olumsuzluklarla karşılaşabiliriz. Bunun dışında klimalar ortamdaki mikropları toplayarak ve tekrar ortama saçarak kişilerde bronşit ve zatürreye sebep olabiliyor. Terli bir şekilde klimalı ortama girmek ise vücut direncini düşürüyor" dedi.

        "KARACİĞER VE BÖBREK HASARINA SEBEP OLUYOR: BENZEN GAZI"

        REKLAM

        Araç klimalarına da çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Gürkan, "Sıcak havada güneşte bırakılmış aracın konsolundan ve koltuklarından benzen gazı salınmaktadır. Benzen gazı çok yüksek miktarlarda kişi tarafından alındığında karaciğer ve böbrek hasarına, lösemiye, kansere, hatta gebelerde düşük yapmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden arabaya binmeden önce aracın kapılarını ve camlarını açıp havalandırdıktan sonra klimanın çalıştırılması gerekiyor" diye konuştu.

        IHA'nın haberine göre, Arabanın içinde klima açıkken sigara içildiğinde sigara dumanının klimanın içerisine dolduğunu anlatan Gürkan, daha sonra klima kullanıldığında ise ortama pis ve mikroplu bir koku yayıldığını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa