Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hamza Hamza İpek hayata Beşiktaş’la tutunuyor

        Doğuştan Atetoid Serebral Palsili 6 yaşındaki Hamza Hamza İpek, kısacık yaşamında çok yol kat etti. 3 ay önce geçirdiği ameliyatta kalçası yerine oturtulan, Hamza 6 yılda fizik tedavi, ergoterapi, yüzme gibi tedaviler sayesinde hızlı bir gelişme kaydetti. Ancak şimdi ayakta durma sehpası, oturma aparatı ve yürüme aparatına ihtiyacı var.

        Habertürk Gazetesi'nden Fatmanur Boylu'nun haberine göre, koyu Beşiktaşlı olan Hamza, takımının bütün marşlarını ezbere biliyor.

        “Nasıl fanatik Beşiktaşlı olduğunu bilemedik. Ama tepkilerinden ve heyecanından anlaşılıyordu” diyen annesi Semra İpek, oğlunun Beşiktaş sevgisini şöyle anlatıyor:

        “En büyük isteği Beşiktaş’ın 3. yıldızı alması. En çok Quaresma’yı seviyor. Beşiktaş onun tedavilerinden biri gibi oldu. Beşiktaş’ın Ankara’daki bir maçında futbolcularla fotoğraf çektirdi. O günü anlatınca bile yaşıyor gibi oluyor.” Hamza’nın babası Hacı İpek seyyar satıcılık yaparken 7 ay önce geçirdiği kaza nedeniyle çalışamıyor. Bu nedenle de anne Semra İpek oğlunun tedavisi için destek bekliyor.

        REKLAM

        ADETA DERS VERIYOR

        Fizyoterapist Hüseyin Güvendik ‘Mucize çocuk’ olarak tanımladığı Hamza’yı şöyle anlattı: “Atetoid Serebral Palsili çocuklar, konuşmayı bırakın hareketlerini bile kontrol edemez. Ancak Hamza’yı karşınıza alıp göz kontağı kurarak saatlerce sohbet edebilirsiniz. Hamza artık çubuk krakeri parmaklarıyla yiyebiliyor. 4 yıl öncesine kadar baş kontrolü gelişirse büyük başarı denilen Hamza şu an herkese hayata nasıl tutunulur dersi veriyor.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa