Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bisiklet sürmek zayıflatır mı?

        Bisiklet hem keyifli olması hem de yaz kış ayrımı olmaksızın sürebileceğimiz bir araç... Peki, "bisiklet sürmek zayıflatır mı?" sorusu ise hepimizin kafasını kurcalayan bir soru... Zayıflamak için yöntemler aradığımızda aklımıza gelen ilk şeylerden biridir...

        Özellikle zevkli ve eğlenceli zayıflama yolları araştırılırken bisiklet sürerek zayıflama olanağı bir çoğumuzun gönlünü cezbeder.

        KARDİYO EGZERSİZİ

        Bisiklet sürmek gerçekten büyük oranda kalori harcatan ve yoğun efor gerektiren bir kardiyo egzersizidir.

        Bisiklet süren kişilerin kalp damar ve dolaşım sistemi sağlığı oldukça tatminkar olmaktadır. Bu nedenle bisiklet sürerek zayıflamak sizlere 2 yönlü bir olumlu etki yapacaktır.

        REKLAM

        Bir yönden bisiklet sürmenin kardiyo egzersizi olarak sağlığa faydaları söz konusudur. Bisiklet süren kişilerin kondisyonları yürüyüş yapanlara göre daha sağlam olduğu bilim adamlarınca da araştırılmış ve sonuçlandırılmıştır.

        Bisiklet sürmenin diğer bir faydası da aşırı kalori harcatmasıdır. Vücut bu denli yoğun bir zayıflama egzersizi ile karşı karşıya kaldığında ister istemez bölgesel yağları yakmaya ve eritmeye başlamaktadır.

        Bölgesel zayıflamanın en doğal yollarından birisi de hiç şüphesiz bisiklet sürmektir. Bisiklet süren bir insan orta şiddetteki bir tempoda yaklaşık olarak saate 550 kalori harcamaktadır.

        Haftasonları 3 saatlik bir biisklet turu ile neredeyse 1 günlük kalori yakımımıza denk düşecek kadar enerji harcamış oluyoruz.

        HER HAFTA 3 SAAT BİSİKLET KULLANIRSANIZ...

        Her hafta 3 saat bisiklet kullanan birisi 6 ayda 5 kilo zayıflayabilir. Hem de hiç bir diyet veya zayıflama ilacı, zayıflama hapı kullanmaksızın...

        Bölgesel incelmek isteyen hanımların kalça, basen ve baldır bölgesini zayıflatmak ve de iç ve dış bacakları inceltmek için bisiklet sürmesi kadar faydalı bir bölgesel zayıflama hareketleri yoktur.

        REKLAM

        Bisiklet pedalı çevrilirken bacaklarda ve karın bölgesindeki tüm kaslar harekete geçmektedir. Bu nedenle bisiklet sporunu profesyonel manada yapan kişiler hep zayıftır.

        Bisiklet sürmek, bel çevresi yağları için çok fazla fayda vermez. Çünkü bisiklet sürerken bel bölgesi hareketsiz kalmaktadır.

        O nedenle bisiklet süren kadınların bel bölgesi inceltme için bel inceltme hareketleri ile takviye edilmesi gerekmektedir.

        Bisiklet sürmek için şayet yeterli, boş zamanınız veya alan imkanınız yoksa bu durumda kondisyon bisikleti ya da zayıflama bisikleti adı verilen zayıflama aletlerinden de yararlanabilirsiniz.Temel faktör olarak normal bisikletten hiç bir farkı olmayan zayıflama bisikleti, ev ortamında bölgesel kalça ve basen zayıflaması isteyen hanımlar için ideal bir eylemdir.

        Bahar aylarının yaklaştığı dönemde mahsen veya bodrumlarda çürümeye paslanmaya yüz tutan bu mucizevi zayıflama aletinin tekrar gün yüzüne çıkarılarak...Hafta sonları tatillerinde ve de pikniklerinde sizlere eğlenceli bir zayıflama olanağı sunacağını hatırlamakta fayda var...Egzersizle zayıflamanın değişik yolları ve yöntemleri var. Yürüyüş yapmak, koşmak, jogging yapmak, ip atlamak gibi egzersiz yöntemleri zayıflamak için faydalanılmaktadır.Bisiklet sürmek ise diğer zayıflama yöntemleri gibi hep kalori harcatan hem de sağlığa olan faydaları ile belki de diğer zayıflama egzersizlerine nazaran birtakım olumlu yönleri olan bir hareket çeşididir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa