Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dinle! Yarının sana sesleniyor!

        TÜİK verilerine göre 2023’te ülkemizde 65 yaş üstü yaşlı nüfusun 8,6 milyona ulaşması bekleniyor. Mutlu bir yaşlılık için "Dinle! Yarının Sana Sesleniyor!" sloganlı bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Ihlamur Konağı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi'nden Genel Koordinatör Ebru Korman ile Yaşlılar Haftası kapsamında proje hakkında konuştuk.

        Yaşlılarımızın sorunlarını gündeme getirmek için bir "Dinle! Yarının Sana Sesleniyor!" sloganlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattınız. Neden böyle bir proje başlattınız?

        Bu sebeple Ihlamur Konağı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak bizler ülkemizdeki yaşlılarımızın sorunlarını gündeme getirmek ve çözümleri için farkındalık yaratmak adına "Dinle! Yarının Sana Sesleniyor!" sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için ilk adımı attık.

        REKLAM

        Maalesef ülkemizde, tüm yaşlılarımız dünya standartlarında hizmet veren bizim gibi yaşlı bakım merkezlerinde yaşama şansına sahip değiller. Bizler sosyal sorumluluk bilinciyle ülkemizdeki tüm yaşlıların bu standartlarda yaşama hakkı olduğu ve bu yolda yapılması gereken tüm adımların atılması gerektiğine inanıyoruz.

        Sosyal sorumluluk projesiyle vermek istediğiniz mesajlar nelerdir?

        Toplum olarak çocuğumuzun eğitimine, geleceğine yatırım yapıyoruz. Ev ve arabaya yatırım yapıyoruz, ancak yaşlılığımıza yatırım yapmayı önemsemiyoruz.

        65 yaş üstü olarak kabul edilen yaşlılık zamanlarımızda bakım ihtiyaçlarımız için, hastane-cerrahi operasyon sonrası bakım süreçlerinde maalesef ne devlet ne de özel sağlık sigortalarından bir destek almıyoruz. Dünyadaki birçok ülke kendi vatandaşının hastalık sonrası bakım masraflarını en iyi koşullarda sağlamak için politikalar üretiyor. Ülkemizde aktif yaşlanmayı bir anlayış haline getirmek için sürdürülebilir politikalara ve tedbirlere ihtiyaç var. Biz, yaşlılarımız adına devletimize sesleniyoruz ve diyoruz ki; geleceğe yatırım sadece çocuklara değil, yaşlılarımıza da olmalı! Tüm yaşlılarımız için bakım sigortası yapılmalı!

        REKLAM

        Ülkemizdeki yaşlı ve emekli nüfustaki hızlı artışla eş zamanlı olarak bu insanların ihtiyaçlarına, yaşlılığa ve emekliliğe uyum süreçlerinde yaşadıkları problemlere, karşılaştıkları sosyal, kültürel ve ekonomik güçlüklere karşı daha kesin çözümler üretecek “yaşlılık politikalarına” önemle ihtiyaç duyulmaktadır.

        Bu konuda sadece devletimizden değil özel sektörden de hassasiyet bekliyoruz. Özel sektörün de nüfus oranında önemli bir paya sahip olmaya başlayan yaşlı nüfusu önemsemesi ve söz konusu hedef kitleye de uygun çözümler sunması gerekmektedir.

        Dünyada örneği olan yaşlı dostu oteller, restoranlar, hastaneler, şehirler bizim ülkemizde de olmalı!

        "YAŞLILARIN ÜRETİMDEN UZAK BİR KÖŞEYE İTİLMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ"

        Sağlıklı yaşlı erkeklerimizin sadece kahvehaneler de üretimden uzak bir köşeye itilmesine izin vermemeliyiz. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yaşlı kulüpleri yaygınlaştırıp yaşlılarımızı üretimin içine sokmalıyız.

        Genel emeklilik sigortası kapsamında senelerce ödediğimiz primlerimize küçük bir ekleme yaparak yaşlılıkta en önemli sorun olan “öz bakımlarının” profesyonel ellerde yapılmasını sağlayabiliriz. Tüm soruların yanıtları için başta hükümetimiz olmak üzere özel sektöre, sigorta şirketlerine, üniversitelere, medyaya ve bizler gibi huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerine görevler düşmektedir. 2023’te daha mutlu yaşlanmayı hedeflemeliyiz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa