Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Gıda zehirlenmesine yol açan mikroplar kansere çare mi olacak?

        Science dergisinde yayınlanan bir rapora göre, bilim insanları, gıda zehirlenmesine neden olan Salmonella bakterilerini farelere yerleştirilen insan kanseri hücrelerine karşı güçlü bir bağışıklık tepkisi ile, tümörleri küçülterek ve metastaz (yayılma) yapmalarını önleyecek şekilde değiştirdiler.

        Daily Star'da yer alan habere göre; Kanser, bulunduğu yerden ayrılmama eğilimindedir çünkü vücudun kendini savunması açısından bakıldığında hemen hemen görünmezdir. Kanserde, bağışıklık sistemi bu hücreleri tanımaz çünkü yabancı istilacılar değildir.

        REKLAM

        Bilim insanları, kansere saldırmak için bağışıklık sistemini harekete geçirmek amacıyla kanserli dokuları bakterilerle enfekte etmek de dahil olmak üzere birçok püf noktasını denemişlerdi. Rapor, bu modifiye Salmonella bakterilerinin insanda çoğaltılabilir olmasının kanser tedavisi için önemli bir adım olacağını söyledi.

        Kanserle mücadelede benzeri bakteri tekniklerine öncülük eden Gainesville Üniversitesi, Florida Üniversitesi'nden bulaşıcı hastalık araştırmacısı olan Roy Curtiss, "Bu ekip çok katı bir çalışma yaptı, çok titiz davrandı" dedi.

        Ekip, şimdilik bu tekniği hayvansal modellerle hassaslaştırmaya devam edecek. Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde zenginleştirilmiş bakterilerin güvenli, etkili bir anti-kanser tedavisi olarak çalışıp çalışamayacağını görmek için klinik araştırmalar planlanıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa