Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sefer Yanık, babasının ölümüne yol açan sigaraya 'savaş açtı'

        Kahramanmaraş'ta 11 yıl önce sigara yüzünden kanser olan babasını kaybetmesi üzerine sigaraya savaş açan Sefer Yanık, 23 yıl muhtarlık yaptığı eski ofisinde tiryakilere sigarayı bıraktırmaya çalışıyor.

        Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan Mahallesi'nde yaşayan Yanık, 2005 yılında sigaraya bağlı dudak kanserine yakalanan babasını bir yıl sonra kaybedince sigaraya karşı mücadeleye başladı.Yanık, geçen 7 yıl içerisinde 256 bin kişiyle sigarayı bırakmaları için görüştüğünü belirtti.

        "BABAM DUDAK KANSERİNE YAKALANDI"

        Kendisinin de yıllar önce sigara tiryakisi olduğunu aktaran Yanık, "Benim babam, sigara içtiğinden dudak kanserine yakalandı. Babamı tedavi için götürdüğüm Ankara Onkoloji Hastanesinde dudağını keserek elime verdiler. Sigaranın insanın en büyük düşmanı olduğunu o zaman anladım. İlk önce kendim sigarayı bırakmak için mücadele verdim. Bu süre içerisinde sigaranın insana ne gibi zararlar verdiğini öğrendim" diye konuştu.

        Yanık, kahvehane, okul ve ev ev gezerek vatandaşlardan topladığı sigaraları imha ettiğini, boş paketlerini de eski muhtarlık ofisinde sergilediğini anlatarak, şunları kaydetti:

        "Sigaranın zararlarını anlatan 9 bine yaklaşık çalışmam var. Bu çalışmaların hepsini karşılıksız ve gecemi gündüzüme katarak hazırladım. Vatandaşlarımıza sigara illetinden kurtulması için hizmet etmeye çalışıyorum. Sözleşme imzalatarak sigarayı bıraktığına dair söz alıyorum. Aldığım sözleşmeleri dosyalıyorum ve saklıyorum."

        3 yıl önce sigara içmeyi bırakan Ali Akbulut, tütün kullanmamaları için Yanık'ın adeta kendilerine yalvardığını belirterek, "Onunla da kalmadı 3-4 gün bizi ikna etmeye çalıştı. Bana sigarayı bıraktırdı. Ben 3 yıldır sigara içmiyorum. İyiki de bırakmışım çünkü sigaradan nefes darlığı çekiyordum. Bize yemin ettirdi. Allah ondan razı olsun" dedi.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa