Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tuğra Dizyörür'ün yaşaması için kalp nakli gerekiyor!

        Habertürk'ün “Çanta kalp kardeşliği” başlığıyla duyurduğu yapay kalpli çocuklardan 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür, akciğerinde su toplanması ve enfeksiyon nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı.

        “Joe Dalton” adını verdiği 2 kiloluk yapay kalbi çantasında atan Tuğra, yoğun bakım servisinde uyutulmaya başlandı. Nefes almakta güçlük çektiği için oksijen maskesi takılan Tuğra, yaşanan bu ani gelişme nedeniyle kalp nakli sırasında acilin acili listesine alındı. 1 yıldır yapay kalp destek cihazıyla yaşam mücadelesi veren Tuğra, son 1 ayda 19 kiloya kadar düştü. Tuğra’nın tedavisini yürüten doktoru,“Bir kalp çıksa şimdi bile takacağız” dedi.

        REKLAM

        TEK İSTEĞİ SU ANCAK...

        Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden oğullarıTuğra’nın tedavisi için önce İstanbul’a yerleşen, ardından İzmir’e taşınan Dizyörür Ailesi, 2 aydır İzmir’de yaşamaya başladı. Tuğra ve ailesi, 4 gün öncesine kadar rutin kontroller için hastaneye gidip geldi. Ancak hafta başında evlerinde fenalaşan Tuğra, bebek arabasında hastaneye yetiştirildi. Oksijen kafesiyle hava alması sağlanan Tuğra, ciğerlerinde su toplanması nedeniyle su içemiyor, yoğun bakım servisinde uyutulmaya devam ediliyor. Ailesi ve yakınları, Tuğra için dua ediyor.

        Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa