Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanlığı Kader'e sahip çıktı

        Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, doğuştan iki eli olmayan ve bir ayağını da protezle kullanabilen ilkokul öğrencisi Kader Kalaycı'nın tedavi masrafları Sağlık Bakanlığı tarafından üstlenilecek.

        Baba Hüseyin Kalaycı, 11 yaşındaki kızının tedavisini Sağlık Bakanlığının üstlendiğini belirtti.

        Kader'in yarın Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesine yatırılacağını ifade eden Kalaycı, şunları söyledi:"Kızımın doğuştan 2 eli yok. Sol ayağı sağ ayından kısa olduğu için 1 yaşından itibaren protezle yürümeye başladı. Son 1 yıldır kızım yürümekte çok zorluk çekiyor. Sabah okula gittiğinde gün boyu protez ayağını yara yapıyor. Akşam eve geldiğinde ağrıları olduğu için uyumakta çok zorluk çekiyor."

        Medyada çıkan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığından yetkililerin aradığını anlatan Hüseyin Kalaycı, "Kader'in durumunu sorarak, tedavisiyle ilgileneceklerini söylediler. Yarın Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesine yatarak, protezli ayağından ameliyat olacak. İnşallah kızım ameliyattan sonra protezli ayağını daha rahat kullanabilecek" diye konuştu.

        Baba Kalaycı, kızının elleri olmadığı için yazı yazamadığını da ifade ederek, "Bununla ilgili de yetişkin olduğu zaman biyonik el takılacağı söylendi. Tek hayalimiz, kızımın arkadaşlarıyla oynaması ve ellerini rahatlıkla kullanabilmesidir. Ben, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ve bizimle ilgilenen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa