Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın zayıflama reçetesi

        Sağlık Bakanlığı tarafından 4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde düzenlenen "Her Gün 10 bin Adım" temalı yürüyüş etkinliğinde, 10 kilo zayıflama sözü veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ asansör kullanmayıp, zaman zaman yürüyüş yaparak 2 haftada, 2 kilo verdi.

        Sağlık Bakanı Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile katıldığı, Dünya Yürüyüş Günü etkinliğinde kameralar önünde vücuttaki yağ oranını hesaplamayı temel alan vücut kitle indeksini açıklayıp, kilo verme taahhüdünde bulundu.

        Katıldığı programlarda asansör yerine yürümeyi tercih eden Bakan Akdağ, kilo vermek için özel bir diyet uygulamadığını sadece yediklerine sınırlama getirdiğini söyledi. Akdağ, "Yediklerime çok dikkat ediyorum, oldukça az yiyorum. Yemeyi çok seviyor olmasaydım zamanında kilo almazdım. Sabredip az yiyeceksiniz." dedi.

        "ÖĞLEN YEMEĞİ SADECE YOĞURT"

        Sabah kahvaltısında klasik bir Türk kahvaltısı tercih ettiğini dile getiren Akdağ, "Peynir, yumurta, birkaç zeytin yiyorum." dedi. Ara öğün yapmadığını anlatan Akdağ, "Üç öğünden fazla pek yemiyorum. Öğlenleri genellikle hafif bir yoğurtla geçiriyorum. Akşam da biraz et ve sebze yiyorum. Ekmek ve tatlı hiç yemiyorum." diye konuştu.

        Bakanlıkta ve katıldığı programlarda genellikle asansör kullanmadığını belirten Akdağ, fırsat buldukça yürümeye çalıştığını söyledi.

        Sağlık Bakanı Akdağ, egzersiz ihtiyacını ise katıldığı hastane ziyaretlerinde gidermeye çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

        "Şehir gezilerine başlayınca özellikle hastane inşaatları ziyaretlerinde orada çok yürüme imkanım oluyor. Düzenli bir egzersiz programı başlatamadım ama hemen hemen her gün egzersiz yapmış oluyorum. Zaman bulsam Ankara'da da egzersiz yapmayı çok istiyorum. Bir yolunu bulup o on kiloyu vereceğim. Kilo verme olayı ilk zamanlarda çok hızlı olur. Baştan çok gider sonra biraz yavaşlar. Neticede, dört ayda 10 kiloya ulaşacağım."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa