Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Organ nakillerinin yüzde 10'u yasa dışı!

        Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın koordinatörlüğünde 70 ülkenin katılımıyla organ nakli ve bağışı konusunda yaşanan sorunlarımasaya yatırmak ve işbirliğini artırmak amacıyla düzenlenen ‘Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi’kapsamındaki üçüncü medya çalıştayına pek çok hekim ve gazeteci katıldı.

        Moderatörlüğünü HABERTURK.COM sağlık editörü Demet Demirkır'ın yaptığı Organ Bağışı ve Naklindeki Zorluklar ve Yeni Yaklaşımlar başlıklı oturumaDünya Organ Nakli Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Suudi Organ Nakli Merkezi yönetim kurulu başkanı Direktörü Prof. Dr. Faissal Shaheen, organ kaçakçılığı trafiğinin önlenmesi hakkında bilgiler verirken, Türkiye'nin ilk çift kol nakli ve dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştirdikten sonra tam yüz nakline imza atanAkdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yenilikçi yaklaşımların getirdiği fırsatlar konulu bir sunum yaptı.

        Sağlık İletişim Derneği Başkanı Dr. İbrahim Ersoy ise, gazetecilerin organ bağışı ve nakli ile ilgili habercilik tecrübelerini içeren bir konuşma gerçekleştirdi.

        3. Uluslararası Organ Nakli ve Organ Bağışı Medya Çalıştayı'nda organ nakillerininönündeki sorunlar tartışıldı. Dünya Organ Nakli Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Suudi Organ Nakli Merkezi yönetim kurulu başkanı Direktörü Prof. Dr. Faissal Shaheen, "Dünyada çok sayıda nakil hastası var. Birçok insan organ bekleye bekleye ölüyor" açıklamasında bulundu.

        Prof. Dr. Faissal Shaheen, DSÖ'nün yaptığı açıklamaya göre dünyadaki tüm nakillerin yüzde 10'unun yasa dışı yapıldığını ifade ederek, bunu önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa