Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Doktor ihmali Fatma Bozdemir'i yaktı!

        Bursa'da yaşayan Fatma Bozdemir, geçen 8 Mart’ta özel bir hastanede “hidronerfoz” adı verilen “böbrek büyümesi” tanısıyla Op. Dr. İ.Ö tarafından ameliyat edildi.

        Hürriyet'in haberine göre; Ameliyat sırasında 56 yaşındaki Bozdemir’in sağ beli açılarak, böbreğe müdahale edildi. Kanayan bir damara operasyon yapılırken; bacaktan gelen kanı kalbe taşıyan toplardamarlarda kanama başladı. Bunun üzerine iki doktor daha ameliyata katıldı.Üç doktor toplardamarları onararak, ameliyatı bitirdi. Bu esnada Bozyiğit’e beş ünite kan verildi. Ameliyattan bir saat sonra Bozyiğit’in iki bacağında ağır yanıklar oluştu. Yanıkların, ameliyatlarda dokuyu yararak kesme ve birleştirme işlemi yapan “koter” adlı cihazın uygunsuz kullanımına bağlı gerçekleştiği vurgulandı.

        Bozyiğit yanıklar nedeniyle 14 Mart’ta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Bozyiğit’in vücudunun yaklaşık yüzde 19’unun yandığı saptandı ve iki kez ameliyat edildi. Bozyiğit’in vücudunun yedi ayrı bölgesinden alınan deri parçaları, yanık alanlara yapıştırıldı.

        Avukat Mustafa Karadeniz tarafından sunulan dava dilekçesinde, Dr. İ.Ö'nün ihmali ve deneyimsizliği nedeniyle Bozyiğit’in belden aşağısının ağır şekilde yandığı belirtilerek, olaydan sonra bir bilgilendirme yapılmadığı ve tedavinin geciktirildiği savunuldu. Bu nedenle 500 bin TL manevi, 4 bin TL de maddi tazminat talep edildi ve Dr. İ.Ö ve hastane hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa