Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Gebelikte altıncı aya dikkat!

        Diyetisyen Laleş Güzel, gebeliğin 6'ncı ayında ortaya çıkan gestasyonel diyabet ile ilgili anne adaylarına uyarılarda bulundu. Güzel, anne ve bebekte kalıcı hasar oluşmaması için diyetisyenin beslenme programına sadık kalınması gerektiğini vurguladı.

        Diyetisyen Laleş Güzel, ailesinde diyabet geçmişi olan, şişman ve daha önceden problemli gebelik geçirmiş kadınlarda gebeliğin 6'ncı ayından sonra hormonlara da bağlı olarak kan şekeri seviyelerinde yükselmeler meydana geldiğini belirtti. Güzel, gestasyonel diyabet de denilen ve gebelik sırasında ortaya çıkan bu şeker hastalığı ilgili olarak anne ve baba adaylarının sakin kalmalarını ve bu durum karşısında bir diyetisyene başvurmalarını önerdi.

        "ANNE VE BEBEKTE KALICI HASARLAR OLUŞABİLİR"

        Gebelikte ortaya çıkan diyabette, anne adaylarının diyetisyen tarafından hazırlanan beslenme programı ile sorunsuz bir gebelik geçirebileceğini kaydeden Güzel, programa uyulmadığı takdirde gestasyonel diyabetin anne ve bebekte kalıcı hasarlara sebep olabileceğinin altını çizdi.

        Güzel, "Gestasyonel diyabet, diyetinizi uygulamanız halinde korkulacak bir şey değildir. Hatta bunu bir şans olarak görebilirsiniz. Gestasyonel diyabet sırasında nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrendikten sonra bunu hayatınızın geri kalanında da uygulayabilir ve daha sağlıklı bir hayat sürdürebilirsiniz. Son olarak anne adaylarına söyleyeceğim şey, normal gebelerden farkınız glisemik indeksi yüksek olan yiyeceklerden uzak durmanız olacaktır. Sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmeniz ve iyi bir gebelik geçirmeniz için yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Karnınızda bir çocuk taşıdığınız ve daha çok sorumluluk sahibi olduğunuz için kendinize daha çok dikkat etmek zorundasınız" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa