Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yaz sonrası cilt bakımı

        Ekin TÜRKANTOS / GAZETE HABERTÜRK

        Tatil sonrasında cildimiz mat, renksiz ve soluk görünebiliyor. Sıcakla birlikte deniz ve havuz suyu ile temas etmek derinin yağ dengesini bozabiliyor. Yaza veda etmeden önce matlaşan cildi yenilemek için yapılabilecekleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Burcu Yamangöktürk’e sordum. Akneli, yağlı derisi olanların mutlaka uygun bir yıkama ürünü ile beraber sıkılaştırıcı bir tonik kullanması gerektiğinin altını çizen Yamangöktürk, “Bu deri tipinde nemlendirici ihtiyacı ön planda değildir ancak kuru deriye sahip olanlar için nemlendiriciler vazgeçilmezdir” dedi.

        ‘YAŞ ALDIKÇA DİRENÇ AZALIYOR’

        “Kuru deri bakımının amacı derinin nem miktarını ve nem tutma kapasitesini artırmaktır. Yaş aldıkça derinin dış ortama direnci azalmaya, kurumaya, sarkmaya başlar. Dolayısıyla yaş alan derinin cilt bakımı da bunlara uygun olmalı ve özellikli serumlar kullanılmalıdır” diyen Yamangöktürk, kuru ve normal deri yapısına sahip kişilerin her ürünü rahatlıkla kullanabildiğini ancak yağlı deriye sahip kişilerinyağlandırma özelliği olmayan ürünleri seçmeleri gerektiğini vurguluyor.

        CİLDİNİZE UYGUN ÜRÜNLER SEÇİN

        Burun üzerindeki siyah noktalar, yağlı deriye sahip kişilerin, deri yüzeylerini doğru temizleyememelerinden, kuru deriye sahip kişilerinse kullandıkları kozmetiklerin gözenekleri tıkamasından kaynaklanabiliyor. Profesyonel cilt bakımında önce deriyi rahatlatan maskelerle siyah noktaların yumuşatıldığını anlatan Yamangöktürk, temizlenen gözeneklere cildine uygun sıkılaştırıcı maske kullanılması gerektiğini hatırlatıyor. Kuru bir şekilde siyah nokta sıkmak o alanın yeniden dolmasına ve gözenek çapının giderek büyümesine yol açıyor. Göz çevresinde oluşan yatay, derinliği olan ve deriye yapışık yağ birikimlerinin kan yağ düzeylerinin yükselmesinin bir işaretçisi olabileceğini söylüyor Yamangöktürk. Topluiğne başı gibi beyaz noktacıkların belirmesi ise göz çevresine uymayan kozmetiklerin kullanıldığı anlamına geliyor. Hassas göz çevresinde kullanılacak ürünleri cildinize uygun seçmeye özen gösterin.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa