Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Vücuttaki ağrıların nedeni nedir?

        Çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan stresin, vücutta gerginlik meydana getirerek kas ve eklem ağrılarına neden olduğu belirtildi. Uzmanlarsa, stresin ortaya çıkardığı kas gerilmeleri ve ağrıları ortadan kaldırmak için düzenli diyet ve spor yapmayı önerdi.

        Ortopedi Uzmanı Dr. Mehmet Akdemir, eklem, diz ve bel ağrılarının temelinde stres olduğunun altını çizdi. Stresin tedavi edilmediği takdirde vücut hareketlerini kısıtlayabildiğini ifade eden Dr. Mehmet Akdemir, “Metabolizmayı çoğu zaman olumsuz etkileyen stres, vücuttaki dengeyi bozarak bedende genel bir gerilim oluşmasına yol açar. Bu nedenle hissedilen aşırı stres hali çeşitli kas ağrılarına neden olur. Kas gerilimi, dokulara giden kan akışıyla birlikte dokulara giden oksijen ve gıdaları da azaltır. Azalan kan akışı, iyileşmeyi geciktirir. Stresi azaltmak, gergin kasların neden olduğu veya şiddetlenen ağrıların azalmasına yardımcı olur” dedi.

        AĞRI KESİCİLERE DİKKAT!

        Ortopedi Uzmanı Dr. Mehmet Akdemir, ağrıyı hızlı şekilde sona erdirme isteğinin, kişinin bilinçsiz ağrı kesici kullanmasına ve bilimsel ispatı olmayan yöntemleri denemesine yol açtığını kaydederek, “Tedavi olmak yerine şifa aranıyor. Bir ağrı kesici, bir kaşık şurup veya bitkisel karışımlar eklem ve kas ağrısına çare olmaz. Manyetik metotlar ve taş tedavisi gibi bilimsel ispatı olmayan gibi yöntemlere başvurmayın. Bu yanlışlar uygulanması gereken tedaviyi de tehlikeye atıyor. Başkasına iyi gelen bir ilaç size iyileştirmeyebilir. Tedavinin herkes için ayrı basamakları vardır. Ağrı kesicileri mecbur kaldığımız durumlarda öneriyoruz. Gerekirse ameliyat yolunu seçiyoruz” diye konuştu.

        "DÜZENLİ DİYET VE SPOR YAPIN"

        Ortopedi Uzmanı Dr. Mehmet Akdemir, şöyle devam etti:“Çoğu zaman kas ve eklem ağrılarının temelinde stres olduğunu görülmektedir. Hasta olan kişi iyileşmek için öncelikle yaşam şeklini değiştirmeli. Düzenli diyet ve spor yapmalı. Yavaş bir yaşam tarzı varsa hareketlenmeli, hareketli bir yaşam şekli varsa yavaşlamalı. Bunlar yapıldığı takdirde şikayetleri büyük ölçüde ortadan kalkar. Ağrı önemli bir hastalık belirtisi olabilir. Bu nedenle bir hekime başvurularak ağrının nedeni araştırılmalı. Hekimin kontrolü dışında bilinçsizce kullanılan ağrı kesiciler, ağrıyı baskılayarak gerçek hastalığın tanısının konulamamasına neden olabilir. Bilinçsiz kullanılan ağrı kesiciler başta böbrekler olmak üzere, kalp-damar ile mide sorunlarına yol açıyor.”

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa