Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Mucize yaratan bitkisel yağlar
        • 1

          ÇÖREK OTU YAĞI

          Son zamanlarda dikkat çeken çörek otu yağı, A, B ve C Vitamin'lerinden zengin olmasıyla biliniyor. Kabızlığı gideriyor, baş ağrısına iyi geliyor ve sindirim sistemini rahatlatıyor. Hipertansiyonu düşürerek, kolesterolü de dengeliyor. Kas ağrısına iyi gelerek, eklem rahatsızlıkları ve romatizmaya fayda sağlıyor.

        • 2

          Cilt konusunda ise sedef ve egzama hastaları için önemli rol oynuyor. 1 yemek kaşığı çörek otu yağını, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak günde 1 kez gıda desteğ olarak tüketebilirsiniz.

          Porsiyon miktarı: 100 g, Enerji 565 kcal, Karbonhidrat 26 g, Protein 17, Yağ 48 g

        • 3

          BADEM YAĞI

          Arometrapi dünyasında popüler bir yere sahip olan badem yağı, özellikle saç ve cilt bakımında olumlu etkiler gösteriyor. Saç bakım maskelerinin olmazsa olmazı badem yağı, bu özelliklerinin yanı sıra düzenli tüketildiğinde bağışıklık, bellek ve sindirim sistemini iyileştiriyor. Yaptığınız tatlılara bir kaşık badem yağı koyarak tüm bu etkilere kısa sürede sahip olmanız mümkün.

        • 4

          Kan akışını hızlandırmak, kas dokularını yeniliyor, ağrıları önlüyor. Saç, kirpik ve kaş dökülmelerine karşı güçlü bir etki göstererek dolgunlaşmayı sağlıyor.

          Porsiyon miktarı: 100 g, Enerji 884 kcal, Karbonhidrat 0 g, Protein 0 g, Yağ 100 g

        • 5

          FINDIK YAĞI

          Doymamış yağ asitlerinden zengin fındık yağı, kalp sağlığına iyi gelen yağlar arasında yer alıyor. E vitamininden zengin fındık yağının raf ömrü uzun çok uzun ve hemen bozulmuyor. Kötü kolesterolü düşürüyor ve sindirim sistemini düzene sokuyor.

        • 6

          Salatalarınız için yaptığınız soslarda soğuk yemeklerinizde ya da tatlılarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kalori miktarı yüksek olduğundan ne kadar kullandığınız önemli. Bu özelliklern yanı sıra cilde uygulandığında sıkılaştırıcı etki gösteriyor ve akne tedavisinde iyileştirme sağlıyor.

          Porsiyon miktarı: 100 g, Enerji 884 kalc, Karbonhidrat 0 g, Protein 0 g, Yağ 100 g

        • 7

          SUSAM YAĞI

          Bedensel yorgunluğu gidererek, vücudu rahatlatabilen sustam yağı, solunum yolu hastalıklarının tedavisinde gelilme gösteriyor. Böbrek ve safra kesi taşlarının giderilmesinde de etkili olduğu biliniyor.

        • 8

          Bolca Omega - 6 ve Omega -9 içeren bu yağ, antioksidan özelliğiyle yaşlanma etkilerini geciktiriyor. Gelişim çağındaki çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine sağladığı fayda da cabası ...

          Porsiyon miktarı: 100 g, Enerji kcal, Karbonhidrat 0 g, Protein 0 g, Yağ 100g

        • 9

          KAKAO YAĞI

          Kakao ağacının çekirdeklerinden elde edilen kakao yağı, çikolata yapımında kullanılabileceği gibi cilt bakımında da etkili bir özelliğe sahip. E vitamininden zengin bu yağ, antioksidan özelliğiyle stres azaltıcı etki gösteriyor. Çikolata aşıklarının severek kullabileceği bu yağ, aynı zamanda bronzlaştırıcı etkiye de sahip.

        • 10

          Belli aralıklarla sürüldüğünde kuru ve yıpranmış saçları onarıyor, diplerdeki tahrişi gideriyor. Verilen kilolar nedeniyle oluşabilecek çatlakların önlenmesine yardımcı oluyor. Kurumuş dudakların yumuşamasında da oldukça etkili.

          Porsiyon miktarı: 100 g, Enerji 884 kcal, Karbonhidrat 0 g, Lif 0 g, Protein 0 g, Yağ 100 g

        • 11

          HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

          Sağlıklı yaşamayı ve beslenmeyi benimseyip şekeri hayatınızdan çoktan çıkarmışsınız, o çok sevdiğiniz tatlıları şeker kullanmadan başka alternatiflerle yapmanın yolunu da bulmuşsunuz demektir. Bunlardan biri de Hindistan cevizi yağı. Yapacağınız çoğu tatlı için şeker yerine bu yağı kullanabilir, doğal yollarla ve besleyici özelliklerle tatlı isteğinizi giderebilirsiniz.

        • 12

          Kusursuz bir enerji kaynağı olan Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki lorik asit ile kalp sağlığınızı iyileştirirken, metobolizmanızı da hızlandırıcı etkiye sahip. Kolestrolü düşürmesinin yanı sıra sindirim sisteminde oluşabilecek rahatsızlıkları da önlüyor.

          Porsiyon miktarı: 100 g, Enerji 358 kcal, Karbonhidrat 4,78 g, Lif 9 g,

          Protein 3,92 g, Yağ 36,5 g

          (FORMSANTE)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa