Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Göz Sağlığı Lens kullanırken nelere dikkat edilmeli?

        Özgürlük, rahatlık ve güzel bir görünüm sağlayan kontak lenslerin yaz aylarında kullanımına ve bakımına çok daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. İşte, gözde oluşabilecek enfeksiyonlara, kornea rahatsızlıklarına ya da göz kuruluğuna karşı alınabilecek önlemlerin bazılarına Türkiye'de kontak lens dağıtım ağına sahip Erol Harbi şöyle değindi;

        HAVUZA VE DENİZE GİRERKEN YÜZÜCÜ GÖZLÜĞÜ KULLANIN

        Girdiğiniz denizin ya da havuzun hijyen durumundan ne kadar emin olursanız olun, yine de ön göremediğiniz bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden suya girerken kontak lensleriniz gözünüzdeyse yüzücü gözlüğü kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca kontak lenslerin su altında gözünüzden çıkması halinde bu gözlükler yine koruyucu etkisi ile lenslerinizin kaybolmasına engel olacaktır.

        EN ÖNEMLİ KONU HİJYEN

        Aslında sadece yaz aylarında değil tüm yıl boyunca dikkat edilmesi gereken en önemli konu hijyen. Kontak lensinizi takmadan önce mutlaka ellerinizi yıkamalı ve kurulamalısınız. Kontak lenslerinizi solüsyonları ile her kullanımdan sonra sterilize etmelisiniz. Bu solüsyonları yine göz doktorunuzun tavsiye ettiği markalardan seçmenizi öneririz. Kontak lenslerinizin kutularının temizliği de yine her mevsim çok dikkat etmeniz gereken noktalar arasında. Deterjan gibi ajan maddeler kullanmadan, kaynar suyla yapacağınız temizlik yeterli.

        CİLDE ZARAR VEREN UV IŞINLARI GÖZ İÇİN DE TEHLİKELİ...

        Cildin güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunması için güneş koruyucularını kullanmak gerektiği biliniyor. Peki, gözlerimizi bu ışınlardan yeterince koruyabiliyor muyuz? Konuya ilişkin olarak Erol Harbi, “UV ışınlarını bloke edici özelliğe sahip kontak lenslerle, başta katarakt olmak üzere uzun süreli göz ve görme problemlerine yol açabilen zararlı güneş ışınlarından korunmak mümkün. Güneş gözlüklerinin etrafından giren ve korneaya direk düşen ışınların lens kullanımıyla minimalize ediliyor olması oldukça önem taşıyor.Ayrıca kontak lenslerin UV filtresi olan güneş gözlükleriyle kullanılmasını öneriyoruz.”dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa