Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Endoskopi nasıl yapılıyor?

        Show TV ekranlarında her sabah canlı olarak yayınlanan “Zahide Yetiş’le”, birbirinden önemli konukları ağırlamaya devam ediyor. Programın bugünkü konuğu mide ve bağırsak sağlığı konusunda önemli açıklamalar yapan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Tarçın.

        Türkiye’nin en başarılı doktorları, yaşanmış insan hikayeleri, birbirinden ilginç yemek tarifleri, güzellik, moda, müzik, dalında uzman konuklar, hayatı kolaylaştıran püf noktalarının paylaşıldığı “Zahide Yetiş’le”de bugün; Prof. Dr. Orhan Tarçın ile mide ve bağırsak sağlığına dair önemli bilgiler paylaşıldı.

        ENDOSKOPİ KORKUSUNU YENİN!

        Mide ve bağırsak sorunlarına dair önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Orhan Tarçın, endoskopi uygulamasının hastaların en çok korktuğu uygulama olduğunu söyledi. Günümüz teknolojisi ile endoskopinin çok kolay yapıldığını belirten Prof. Dr. Orhan Tarçın, mide maketi üzerinde endoskopi uygulamasını seyirciye gösterdi. Hastaların da endoskopiden korkmamaları gerektiğini söyledi.

        BİLİNÇSİZ AĞRI KESİCİ KULLANMAYIN!

        Rastgele ağrı kesici kullanımının mideye aşırı zarar verdiğini belirten Prof. Dr. Orhan Tarçın, bunun mide duvarında kanama oluşturabileceğini ifade etti. Bu kanamaların bazı rahatsızlıklara yol açabileceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Tarçın, mide koruyucunun önemini anlattı. Ağrı kesici kullanımının çeşitli mide rahatsızlıklarına neden olduğunu da söyleyen Prof. Orhan Tarçın, teşhis koymadaki en güvenilir yolun endoskopi olduğunu söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa