Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Liposuction kimlere yapılır?
        • 1

          HABERTURK.COM

          Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte hızlıca zayıflamak isteyenler, liposuction uygulamasına başvuruyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tevfik Şatır, bu yöntemin bir zayıflama metodu olarak görülmemesi gerektiği, kilosu ideal olup da vücudunda asimetri yaratan dengesiz bir yağ dağılımı bulunan kişilerde etkili olduğunu vurguladı.

        • 2

          Op. Dr. Tevfik Şatır, lliposuction'ın kimlere uygulanabileceğini; öncesi, sırası ve sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

        • 3

          Vücutta belirli bölgelerde toplanan yağların vakum yardımıyla ince kanüller kullanılarak alınmasına liposuction deniliyor. Göbekte, çene altında, basenlerde ya da belin belli bölgelerinde biriken ve bir türlü kırılamayan yağlar için öneriliyor.

        • 4

          Ailesel özellik nedeniyle kilosu ideal olup da vücudunda asimetri yaratan dengesiz bir yağ dağılımı bulunan kişilerde de liposuction etkili olabiliyor. Gelişen teknolojilerle birlikte günümüzde liposuction'ın artık acısız ve ağrısız bir uygulama olduğunu ifade eden Op. Dr. Tevfik Şatır, “Klasik Liposuction yöntemi ilk çıktığında deri altına uygulanan kanüllerin seçiciliği olmadığı için yağ dokusunu diğer kas, damar ve sinir gibi dokuları ayıramayarak birlikte çekmekteydi.

        • 5

          Bu yüzden ameliyat sonrası bölgede morluk ve şişlikler oluşmakta, hastanın iyileşmesi daha uzun sürede gerçekleşmekteydi. Ancak günümüz teknolojisi kullanılarak yapılan Liposuction uygulamalarında vaser ve lazer yöntemlerinden faydalanıldığı için çok daha az riskli, az ağrılı bir sistem uygulanmakta.

        • 6

          Hastanın çok daha hızlı iyileşme gösterdiği bu yeni teknolojide uygulanan ses dalgaları dediğimiz vaser ya da lazer ışığında; dalga boyu sadece yağ dokusunu etkileyecek şekilde vücuda verilir. Bu yüzden diğer bölgeler zarar görmez. Ayrıca yağlar bu yeni sistemde çok hafif bir basınçla çekildiği için çevre dokuya da zarar vermez” dedi.

        • 7

          KORSE KULLANIMINA DİKKAT EDİN!

          Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tevfik Şatır, liposuction operasyonu sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken noktaları ise şu şekilde sıraladı: Ameliyatı sonrası yapılması gereken en önemli şey hastanın eğer işlem lokal anestezi altında yapılmışsa hemen, eğer genel anestezi altında yapıldıysa operasyondan 1 saat sonra yürümesi veya yürütülmesidir.

        • 8

          Bu basit tedbir pek çok hastanın korkusu olan emboli atması riskine karşı en güvenilir önlemlerdendir. Bunun dışında hastalardan sıklıkla istenen bir diğer şey ameliyat sonrası giydirilen korselerin ilk birkaç hafta boyunca banyo yapmak dışında çıkartılmamasıdır. Liposuctionın uygulanış şekline göre doktorunuz size ameliyat sonrasında kendi vücudunuza uygulamanız gereken lenfatik drenaj masajları anlatabilir.

        • 9

          DİYETİ BOZMAMAK ÖNEMLİ

          Liposuction sonrasında ilaç kullanımını önermediklerini kaydeden Op. Dr. Tevfik Şatır, “Liposuctiondan sonra ilk birkaç ayda motivasyonunuz çok yüksek olacaktır ve bu dönem içinde düzgün bir diyet yaparak çok rahatlıkla istediğiniz forma kavuşabilirsiniz. Bu arada dikkat etmeniz gereken şey diyet yapmak olmalıdır, aç kalmak değil.

        • 10

          Aç kalarak yapılan bir diyet vücudunuzun güçsüzleşmesine ve operasyon sonrası gerekli olan deri toparlanmasına engel olur” şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa