Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Fındık Araştırma Enstitüsü, fındıktan cips üretti

        FAE Müdürü Gökhan Kızılcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FındıktanCipsÜretme İmkanlarının Araştırılması Projesi'ni 2015 yılı itibariyle faaliyete geçirdiklerini söyledi.

        Gıda mühendislerinin çeşitli formüller kullanarak fındıktancipsürettiklerini belirten Kızılcı, "Değişik formülasyonlar, değişik baharatlar kullanılarak fındıktancipsürettik. Bunun yanında fındık unundan direkt olarak dacipsüretilebiliyor. Fındık yağı fabrikalarından çıkan posalardancipsüretme şansı araştırılıyor" dedi.

        Kızılcı, fındık unu ve buğday unu karışımı, yüzde 100 fındık unu ve baharat karışımıcipsürettiklerini ifade ederek, bu formüller üzerinde çalışıldığını, şu an itibariyle elde edilen sonuçların oldukça olumlu olduğunu kaydetti.

        "FINDIK CİPSİ TAMAMEN DOĞAL"

        Toplumda çocuklaracipsyedirme hususunda çeşitli tereddütler olduğuna işaret eden Kızılcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Piyasadakicipslerin sağlık yönünden zararlı olduğuna dair toplumda bir algı var. O nedenle ebeveynler çocuklarınacipsyedirme hususunda tereddütlü davranıyorlar. Biz de bu tereddüdü ortadan kaldıracak şekilde tamamen doğal, fındıktan yapılmış, katkı maddesi olmadan kendi yağında kavrulmuşcipsüretelim ve çocuklarımıza bucipsleri yedirelim diye düşündük. Şu an itibariyle ürettiğimiz ürünlerde hiç bir katkı maddesi yok, tamamen doğal fındık ve baharatlardan kullanılarakcipselde ediyoruz."

        Kızılcı,cipsfabrikaların,cipsüreten firmaların dikkatini çekerek fındıkcipsinin piyasaya girmesini istediklerini belirterek, "Bu şekilde çocuklarımızı fındık gibi değerli bir ürünle beslemiş olacağız. Aynı zamanda ürettiğimiz fındığın katma değerini artırarak hem yurt içinde, hem yurt dışındacipssanayisinin oluştuğu takdirde fındıktan elde edilen gelirin artmasını istiyoruz" diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa