Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Dünyanın en başarılı yüz nakli

        2001'de Mississippi’de bir ev yangınında yüzü tamamen yanan Patrick Hardison'a şimdiye kadar gerçekleştirilen en başarılı yüz nakli yapıldı.

        26 SAAT SONRA...

        41 yaşındaki eski itfaiye görevlisi 26 saat süren bir operasyon sonrasında yeni yüzüne kavuştu. Tennesse eyaletinde yaşayan Hardison’a geçtiğimiz yaz bisiklet kazası geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki David Rodebaugh adlı bisiklet tamircisinin yüzü verildi.

        "ÇOCUKLAR BENİ GÖRDÜKLERİNDE AĞLAMAYA BAŞLAYIP KAÇIYORLARDI"

        Operasyondan sonra ‘New York Magazine’ dergisine konuşan Hardison, çok mutsuz bir dönem geçirdiğini belirterek “Çocuklar beni gördüklerinde ağlamaya başlayıp kaçıyorlardı. Hepsi benden çok korkuyordu. Ölmekten bile daha kötü bir durumla karşı karşıyaydım” ifadelerini kullandı. Hardison’ın oğlu ise, “Babamı gördüğümde onun suratını iyi hatırlamak istiyordum” diye konuştu.

        ÖMÜR BOYU İLAÇ TEDAVİSİ ALACAK

        Operasyonu gerçekleştiren Dr. Eduardo Rodriguez, Hardison’ın iyileşme sürecinde olduğunu ancak bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçları hayat boyu kullanması gerektiğini söyledi. Dünyada ilk yüz nakli 2005 yılında Fransa’da köpeği tarafından yüzü parçalanan bir kadın üzerinde yapılmıştı. İlk tam yüz nakli ise 2010 yılında İspanya’da yapılmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa