Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘Çılgın doktor’, yarasa adam atlayışında öldü

        Derya ÖZTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        Prof. Bingür Sönmez’in ekibinde çalışan 41 yaşındaki kalp cerrahı Mehmet Susam, adrenalin tutkusunun kurbanı oldu. İsviçre’deki ‘wingsuit’ atlayışında paraşütü açılmayan genç hekim feci şekilde yaşamını yitirdi.

        Adrenalin tutkunu kalp cerrahının sonu ekstrem sporla geldi. dünyaca ünlü cerrah Prof. dr. Bingür Sönmez’in ekibinde çalışmalar yürüten 41 yaşındaki Op. dr. Mehmet Susam aynı zamanda madalyalı kürekçi, lisanslı paraşütçü, yamaç paraşütü eğitmeni, dalgıç ve motosiklet yarışçısıydı. 4 yıl önce de, özel bir kıyafetle dağların zirvesinden atlayıp yere yakın bir noktada da paraşüt açılarak yapılan ‘wingsuit’ sporuyla uğraşmaya başladı. Saniyeler içinde 400 kilometre hıza ulaşılan bu tehlikeli spor için isviçre’ye giden Susam, atlayışını yaptı ancak paraşütü açılmadı. Büyük bir hızla yere çakılan genç cerrah, olay yerinde hayatını kaybetti.

        ‘TAM KONSANTRASYON’

        Uğraştığı son derece tehlikeli ekstrem sporlar nedeniyle çevresinde “Çılgın doktor” olarak tanınan Op. dr. Susam, daha önce verdiği röportajlarında “Hem yaptığım meslekte hem de yaptığım sporda adrenalin çok yüksek. ikisinde de stres ve stresin sonucundaki başarıyla oluşan mutluluk var. ikisi de tam konsantrasyon gerektiriyor. Bir anlık konsantrasyon kaybında ameliyatta hasta ölür. atlayışta da ben” demişti.

        ADINI TARİHE YAZDIRACAKTI

        23 yıldır paraşüt sporuyla uğraşan Op. Dr. Mehmet Susam yeni merak sardığı wingsuit sporunda tarihe geçecek bir ilke imza atmayı da planlıyordu. Bu ayın sonunda gerçekleştirmeyi düşündüğü denemesinde helikopterle 800 metre yüksekten wingsuit ile atlayacak, Boğaziçi Köprüsü’nün altından geçip paraşütsüz olarak Ortaköy açıklarında denize inmeye çalışacaktı. Bir hafta önce yaptığı açıklamada çok heyecanlı olduğunu belirten genç cerrah, “Şimdi bir hedefim var: Uzaydan atlayan ‘Korkusuz Felix’ lakaplı Felix Baumgartner gibi tarihe geçmek. Ben de korkusuz Mehmet’im” diye konuşmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa