Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Organ bağışçısı sayısı 145 bine ulaştı

        Türkiye'de en fazla organ bağışı 20 bin bağışçıyla İzmir'den gerçekleştirilirken en az organ bağışında bulunan kent ise 1 bağışçıyla Iğdır oldu.

        Sağlık Bakanlığı Organ, Doku Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, yaklaşık 28 bin kişinin organ nakli beklediği Türkiye'de, bu alanda yapılan çalışmalarla organ bağışında bulunanların sayısı her geçen gün artıyor.

        Geçen yıl 80 bin civarında olan organ bağışçısı sayısı, 86 bin nüfuslu Tunceli, 80 bin nüfuslu Bayburt, 100 bin nüfuslu Ardahan, 128 bin kişinin yaşadığı Kilis'in nüfusunu aşarak 144 bin 850'ye çıktı.

        İZMİR İLK SIRADA

        Organ bağışında ilk sırada ise İzmir yer aldı. İzmir, 20 bin 26 bağışçısıyla Türkiye'deki 80 ili geride bırakarak zirvedeki yerini korudu. İzmir'i, 17 bin 379 bağışçı ile İstanbul, 11 bin 171 kişi ile Muğla, 8 bin 914 kişi ile Kocaeli, 7 bin 292 bağışçı ile Manisa takip etti.

        Ankara ise 5 bin 74 organ bağışçısıyla listede 8'inci sırada yer aldı.

        Türkiye'de en az organ bağışçısı olan il ise 1 kişiyle Iğdır oldu. Bu kenti 17 kişi ile Bitlis, 22 bağışçı ile Bayburt, 60 kişi ile Düzce, 76 kişi ile Kars izledi.

        İZMİR ÖRNEK BİR KENT

        İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, yaptığı açıklamada, kentin organ bağışındaki duyarlılıkla Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

        Kentin, organ bağışında son 3 yıldır ilk sırada yer aldığına dikkati çeken İzzettinoğlu, organ bağışını artırmak için müftülüklerle, imamlarla ve toplumun birçok kesmiyle ortak çalışma yaptıklarını kaydetti.

        Organ bağışına büyük önem verdiklerine dikkati çeken İzzettinoğlu, "Organlarımız toprak olup gidecek. Bunun birine can olması için çaba gösteriyoruz" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa