Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Kızılay'dan kırmızı alarm

        Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazanda azalan kan stokları nedeniyle vatandaşları kan vermeye davet etti.

        Kan stoğunda yüzde 50'nin üzerinde eksilme olduğunu söyleyen Akar, "Bunun için her ramazan özel tedbirler alıyoruz. Aldığımız önlemlere rağmen kan stokları eriyor. Ramazan sonuna geldiğimizde neredeyse 'sıfıra yakın' kan stoğuyla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

        Akar, bu yıl ramazan sonrasında kan stoklarında yüzde 55 civarında bir azalış olduğunu belirterek, "Çok şükür herhangi bir ihtiyaç hasıl olmadan ramazanı geçirdik. Şimdi ramazanda azalan kan stoklarımız için vatandaşlarımızı tekrar kan vermeye davet ediyoruz. Stokları tamamlamak için vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz" ifadesini kullandı.

        Kanın anlık değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ahmet Lütfi Akar, "Bunun için halkımızı, Türk Kızılayı'na kan vermeye bekliyoruz. Erkekler yılda 4, kadınlar ise 3 defa kan verebilir. Bu imkanlar nispetinde kadınlarımızı ve erkeklerimizi özellikle de istatistiklere göre daha az kan veren kadınları kan vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

        Akar, kan stoklarını tamamlamak için çeşitli şehirlerde kampanyalar düzenlediklerini, herkesin kampanyalarına destek vermesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa