Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Erken yaşlandıran 10 sebep!
        • 1

          Demet DEMİRKIR / HABERTURK.COM
          demetdemirkir@haberturk.com

          Genç kalmak kuşkusuz ki herkesin dileği... Daha genç görünmek, bize kendimizi iyi hissettirir. Size yaşınız sorulduğunda, cevap vermeden önce 'sence kaç gösteriyorum?' sorusu sormak, daha küçük bir sayı duymak için değil midir sizce de?

        • 2

          Evet, zamanın önüne geçemeyiz belki ama yaşlanmamıza neden olacak faktörleri ortadan kaldırarak, daha genç ve sağlıklı görünebiliriz. Akrep ve yelkovan birbirini kovalamaya devam etse de aldığımız önlemlerle zamana meydan okuyabiliriz. Peki nasıl?

          İşte yıllara meydan okumanın püf noktası...

        • 3

          Güneş: Bronz ten daima sevilir. Buna yazın güneşin altında uzun saatler geçirerek sahip olabileceğimiz gibi kışın da solaryuma giderek sahip oluruz. Ancak maalesef ki her güzel şeyin bir bedeli var. Güneş maalesef cildin zamanından önce kırışmasına yol açıyor. Bu nedenle uzmanların önerilerine kulak vererek, güneş kremi kullanarak uygun vakitlerde güneşlenin.

        • 4

          Stres: Sağlıklı yaşam tüyoları arasında bulunan 'stresten uzak durun' maddesi her ne kadar yaşamımıza adapte edebileceğimiz boyutta gerçeğe yakın bir madde olmasa da stresin sizi daha az etkilemesini sağlayın. Stresle baş edebilmek için nefes egzersizlerine başvurabilirsiniz.

        • 5

          Sigara: Sigara bağımlılığı diye bir kavram olduğunun farkındayız. Fakat sigara da alkol gibi vücuda ciddi anlamda zarar verir. Sigara, vücutta pek çok kansere neden olduğu gibi, cildin de erkenden kırışmasına yol açar. Bu konuyla ilgili yakın zamanda yapılan bir çalışma olduğunu hatırlatalım. Sigara içen ve içmeyen ikiz kardeşlerin fotoğraf galerisinde, doğarken aralarında yalnızca saniyeler olan bu kişilerin görüntüleri şaşkınlık yaratacak cinsten...

        • 6

          Alkol: Alkolün birçok organa zararı olduğu gibi maalesef ki cildiniz üzerinde de olumsuz etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

        • 7

          Mimikler: Mimikler bizlere ifade kazandırıyor olsa da çok fazla mimik yapmamaya gayret edin. Çünkü yüzünüzü her hareket ettirdiğinizde maalesef cildiniz biraz daha kırışıyor.

        • 8

          Uyku: Uykuyu kim sevmez ki... Yoğun bir günün ardından eve giderek uzanmayı hayal edersiniz. Akşam yemeği, ılık bir duş ve tercih ettiğiniz bir aktivitenin ardından artık yatma saatiniz geldi. Gün içerisinde kendinize çok dikkat etmiş olabilirsiniz, ancak bu kırışmayacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü aynı pozisyonda uzun bir süre yatmanız, yüzünüzdeki o bölgenin daha çok kırışmasına sebep olabiliyor. Bu nedenle sırt üstü yatmaya çalışmanızda büyük bir fayda var...

        • 9

          Uykusuzluk: Uykuyu sevmeyen yoktur herhalde demiştik... Bir de uykusuzluk hali var ki, o da başa bela... Ciddi uykusuzluk sorunları yaşıyorsanız bir uzmana görünmenizde fayda var. Çünkü ihtiyacınız olan uykuyu alamamak, gün içerisinde kendinizi yorgun, halsiz ve uykusuz hissetmenize yol açacaktır. Ayrıca yeterince uyuyamamak, cilt kırışıklığının da sebepleri arasında...

        • 10

          Nemsizlik: Vücudumuzun suya ihtiyacı olduğunu, bu nedenle sık sık su tüketmemiz gerektiğini uzmanlardan sürekli duyarız. Sıvı takviyesini hem su içerek hem de kuru cildimize nemlendirici sürerek yapmak en doğrusu... Günde en az 1.5 litre su tüketin, kuru bir cildiniz varsa onu sık sık nemlendirin.

        • 11

          Aktif yaşam: Hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemek yerine daha aktif olun. Egzersiz yapan kişilerin, kendi yaşlarına oranla daha genç ve dinç göründüğünü söylememize gerek yoktur herhalde...

        • 12

          Beslenme: Yine uzmanların uyarısıyla başlayalım söze... Unlu, yağlı, tuzlu ve şekerli ürünlerden uzak durun. Paketlenmiş ürünler tüketmek yerine doğal sebze ve meyve tüketin.

        • 13

          Bu önerileri dikkate aldığınızda yani yaşam şeklinizi küçük değişikliklerle şekillendirdiğinizde siz de farkı göreceksiniz. En başta söylediğimiz gibi zamanı belki durduramayız ama gardımızı alarak, ona meydan okuyabiliriz...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa