Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı İnsanlar depresyon hakkında yanlış düşüncelere sahip
        • 1

          HER ÜZÜNTÜ DEPRESYONDUR: Depresyonla üzüntüyü birbirine karıştırmamak gerekir. Üzüntü depresyonun belirtilerinden yalnızca biridir, yanı sıra kaygı, korku, isteksizlik, iştah sorunu gibi belirtiler yaşanırsa depresyon meydana gelebilir.

        • 2

          HER DEPRESYON İLAÇ TEDAVİSİ GEREKTİR: Depresyon her zaman ilaçla tedavi edilmez. Majör depresyon denilen durumlarda ilaç tedavisi baskındır.

        • 3

          Depresyon tedavisinde etkili olan, çoğunlukla psikoterapidir. Psikoterapi olmadan yalnızca ilaç kullanımı tam tedavi için yeterli olmaz. İdeal olan ilaç ve psikoterapinin birlikte uygulanmasıdır.

        • 4

          Ailesinde daha önce depresyon geçirmiş biri olan kişi, depresyona daha meyilli olabilir. Tedavi edilse bile biyolojik yatkınlık, yoğun stres altında olanlarda depresyonu tekrar ettirebilir.

        • 5

          BİYOLOJİK YATKINLIKLA İLGİSİ YOK: Aileden alınan genetik özelliklerle belirlenen biyolojik yapı bazı insanlarda depresyonun gelişebilmesi için uygun bir zemin oluşturur.

        • 6

          TEDAVİ EDİLİRSE TEKRAR ETMEZ: Depresyonun tekrarlama riski her zaman olabilir. Tam ve düzenli bir tedavi ile bazı kişilerde tekrarlamaz, kimisinde tedavi gerektirmeyecek düzeyde, kimisinde de tedavi gerektirecek düzeyde tekrarlar yaşanabilir.

        • 7

          HER İNTİHAR GİRİŞİMİN ALTINDA DEPRESYON VARDIR: Depresyon ile intihar düşüncesinin ilgisi olsa bile intihar girişimlerinin altında tek başına depresyon yatmaz. Kişiyi intihara sürükleyen çok farklı nedenler olabilir. Depresyondaki kişide intihar düşüncesi, ancak, tedavilerin sonuç vermediğine, düzelemeyeceğine inandığı noktada başlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa