Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Kısırlık SGk ikinci evlilikte de 3 denemeye kadar çiftlerin tüp bebek giderlerini karşılayacak

        HT GAZETE

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüp bebek tedavisinin kapsamını genişletti. Şimdiye kadar, eşlerden birinin önceki evlilikten çocuğu varsa, tüp bebek tedavisi karşılanmıyordu. SGK bundan böyle eşlerin önceki evliliklerinden çocuk sahibi olup olmadıklarına bakmaksızın tüp bebek giderlerini karşılayacak. Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikle, daha önceki evliliklerinden çocuk sahibi olup olmadığına bakılmaksızın, evlat edinilmiş çocukları hariç, mevcut evliliğinden çocuk sahibi olmayanların tüp bebek tedavileri SGK'nın karşıladığı tedavi hizmetleri kapsamına alındı. SGK bugüne kadar, eşlerden herhangi birinin daha önce çocuğu varsa, mevcut evliliğinden çocuğu olmayanların tedavilerini karşılamıyordu.

        39 YAŞ SINIRI

        SGK, bu durumdaki kişilerin üç denemeye kadar tüp bebek tedavilerini karşılayacak. Ancak, tüp bebek tedavisi yaptıracak kadının 23 yaşını doldurmuş, 39 yaşından da küçük olması gerekecek. Tüp bebek tedavisinde ilk denemede yüzde 30, ikincisinde yüzde 25, üçüncüsünde de yüzde 20 oranında katılım payı alınıyor.

        PARMAK PROTEZİ

        Tebliğde yapılan bir başka değişiklikle, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde yapılmak şartıyla ortopedi ve travmatoloji ameliyatlarında kullanılan parmak protezleri de bedeli ödenecek tıbbi malzemeler kapsamına aldı. Bir tür deri hastalığı olan epidermolizis büllosa hastalarının cildiye, plastik cerrahi ve genel cerrahi branşlarından düzenlenen reçete karşılığı aldıkları pansuman malzemeleri, artık sadece sağlık kuruluşlarında kullanılması durumunda SGK tarafından karşılanacak. Evde kullanılan pansuman malzemelerinin SGK tarafından karşılanmasına son verildi. Gazilerin fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarındaki 60 seanslık sınırlama kaldırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde sınırsız fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alabilmeleri sağlandı. Serebral palsi (beyin felci) hastalarının yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alabilmelerine ilişkin düzenleme yapıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa