Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Kalp ve Damar Varisten ameliyatsız kurtulmak mümkün, Endovenöz Lazer Ablasyon Tedavisi varisi ameliyatsız tedavi ediyor
        • 1

          Varis kadınların en büyük sorunlarından biri. Üstelik varisler sadece görüntüsüyle değil, sağlık açısından da büyük sorunlar yaratıyor. Uzun süreli ayakta durma, oturarak çalışma ve hamilelik gibi sebeplerle ortaya çıkan varisler bacaklarda ağrı, iç bilek bölgesşnde şişlik, gece bacaklarda kramp oluşması gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay, 1 saatten az sürede ENDOVENÖZ LAZER ABLOSYON TEDAVİSİ ile varislerden kurtulunabileceğini söylüyor.

        • 2

          Varisi bacaklarda bulunan ve kirli kan taşıyan toplardamarların boğumlanması ve genişlemesi olarak tanımlayan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kerem Yay, bu hastalığa günümüzde çok sık rastlandığına, gelişmiş toplumlarda bile yüzde 1 ila 3 oranına ulaştığına dikkati çekiyor.

        • 3

          Hastalığın bacaklarda ağrı, iç bilek bölgesinde şişlik, gece bacaklarda kramp oluşması, bacaklarda dinlenmeye rağmen dinlenememe hissi ve bacaklarda gözle görülür hale gelen varis damarlarının bulunması ile kendini gösterdiğini söyleyen Op. Dr. Kerem Yay "Başlıcasebepleri arasında uzun süreli ayakta veya oturarak çalışma, hamilelik, kabızlık, genetik, obezite, egzersizden yoksun yaşamtarzı yer alıyor" diyor.

        • 4

          EGZERSİZ VE KİLO VERİLMESİ ÖNEMLİ

          Tanının basit klinik muayene ile konulabildiğini, detaylandırılması ve doğrulanmasının ise yan etkisi olmayan basit ultrason (doppler ultrasonografi) tetkiki ile yapılabildiğini belirten Op. Dr. Kerem Yay "Komplike vakalarda ek tanı yöntemleri olarak manyetik rezonans, tomografi, pletismografi, venografi ve intravasküler ultrason kullanılabilir" diyor ve ekliyor:

        • 5

          "Tedavi seçenekleri hastanın şikayetleri, klinik durumu ve radyolojik tetkik sonuçlarına göre planlanıyor. Tedavide yaşam tarzının düzenlenmesi yani egzersiz, kilo verilmesi, kabızlıktan kaçınılması gibi önlemler önemlidir. En etkili yöntemlerden biri endovenöz lazer ablasyon tedavisidir."

        • 6

          ENDOVENÖZ LAZER ABLOSYON TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?

          Kaçak yapan damarın ameliyatla yolunarak dışarı alınması yerine, damar içinden anjiyo gibi girilerek lazer enerjisi ile hasarlı kapağın damar içinden kapatılması esasına dayanır.

        • 7

          * İşlem 1 saatten kısa sürer ve semptomlarda anında iyileşme gözlenir.

          * Endovenöz girişimsel tedavilerde dikiş, pansumana gerek yoktur ve hasta aynı gün gündelik hayatına geri dönebilir, banyo yapabilir.

          * Cerrahi yara izi ya da dikiş olmaz. Ciltte açılan kesi kalem ucu kadardır.

        • 8

          * Cerrahiye kıyasla daha yüksek başarı elde edilir.

          * Başarı oranı yüzde 93-100 arasındadır. Günlük aktivitelere hemen dönüş mümkündür. Çok az bir ağrı ve morarma olabilir ancak 10 gün içinde geçer.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa