Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Testler Kan testi sigarayı bırakmak için yol gösterecek, Sigarayı Bırakmak, Sigaranın Zararları, Kan Testi

        ABD'deki Pennsylvania Üniversitesi'nden bilim adamları, farklı sigara bırakma programları uygulanan 1246 kişinin vücudunun nikotini ne kadar sürede parçalandığını kan örnekleri alarak inceledi.

        Nikotin bandı, plasebo ve bağımlılığının tedavisinde kullanılan bir ilaç verilen katılımcılar 11 hafta boyunca psikolojik yardım aldı.

        Araştırmaya katılanlardan 662'sinin vücudunun nikotini yavaş, 584'ününkinin normal hızda parçaladığı görüldü.

        Kanındaki nikotin normal hızda azalan kişilerde tiryakilikten kurtulmak için nikotin bandı yerine ilaç daha etkili oldu. Nikotin seviyesinin daha yavaş azaldığı kişilerde ise tüm yöntemler başarılı oldu ancak bu kişiler ilacın yan etkilerine daha fazla maruz kaldı.

        Araştırmaya imza atanlardan Prof. Caryn Lerman, kanındaki normal nikotin metabolizmasına sahip kişiler için ilaç, yavaş olanlar için ise bant önerisinde bulundu.

        Kişinin vücudunun nikotini hangi hızda parçaladığına ve uygun sigara bırakma yönteminin hangisi olması gerektiğine ışık tutan kan testiyle ilgili araştırmanın sonuçları "Lancet Respiratory Medicine" dergisinde yayımlandı.

        Sigara bırakma tedavisi alanlara müjde

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa