Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çok ilaç kullanmak migreni çözmüyor

        Dr. Özkan, yaptığı açıklamada, "Migrenli kişilerin zaman zaman 1-2 günlük baş ağrısı atakları olurken, ağrı sırasında ışıktan, sesten rahatsız oluyor ve mide bulantısı hissediyorlar. Migren ağrıları, sinirsel ağrılara göre daha şiddetli olup, kişinin günlük aktivitelerini gerçekleştirmesinde büyük engel teşkil ediyor.

        Türkiye'de ortalama her 100 kişiden 5'inin her gün başı ağrımaktadır. Bu kişilerin yüzde 80'inde baş ağrısının nedeni fazla ağrı kesici ilaç kullanımından kaynaklanmaktadır. Kişinin her gün baş ağrısı çekmesinin nedeni çoğu zaman bu ilaçların içinde bulunan ergotamin maddesidir. Çoğu zaman bu ilaçları haftada iki kez bile kullanmak, kişinin her gün migren ağrısı çekmesine yol açar." dedi.

        Hastaların, önceleri bu ilaçlar kendilerini iyileştirdikleri için memnun olduklarını, fakat kaçınılmaz bir şekilde ağrıların sıklaştığını ve içinden çıkılmaz bir hale geldiğini ifade ederek, "Sonuçta bu ilaçlar her gün çok sayıda alınır hale gelinir ve ardından bu ilaçlara bağlı başka sorunlar çıkar. Hastalar bu duruma ilacın neden olduğunu fark etmediklerinden, çaresizce ilaç tüketmeye devam ederler.

        Aşırı ilaç kullanmaya bağlı olarak sıklaşmış migrenin tedavisinde ise büyük güçlük yaşanıyor. Kişi ilacını almadığında şiddetli krizler kendini beklemektedir. Oysa migrenli hastalar günümüzde bu konuda özelleşmiş merkezlerde baş ağrısı uzmanlarınca yönlendirilmektedirler. Bunun yanı sıra, hastanede kısa bir süre yatırılarak doktor gözetiminde tedavi edilen hastaların hemen hemen tümü günlük baş ağrılarından kurtulmaktadırlar." diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa