Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bayramda dişlere dikkat!

        Diş hekimi Murat Özkaya, tüketilen şekerlerin, ağızdaki ortamı asitleştirdiği için diş çürüğü oluşumunu hızlandırdığını belirterek, tatlı yendikten sonra ağzın bol suyla çalkalanması gerektiğini vurguladı.

        Özkaya, Ramazan Bayramı'nda tatlı tüketiminin artığını, bunun da ağız ve diş sağlığı açısından risk oluşturduğuna dikkat çekti.

        Özkaya, bayram ziyaretlerinde ev sahiplerinin de misafirlerin ağız sağlığı konusunda duyarlı olması gerektiğini, misafirlere ağzın temizlenmesi için bir bardak su verilebileceğini söyledi.

        Ağız çalkalamanın yanı sıra, tatlıdan sonra havuç, elma ve salatalık yemenin önemli faydasının olacağına işaret eden Özkaya, "Şekersiz sakız çiğnemek da yararlıdır. Havuç, az şekerli olması ve fazla çiğneme gerektirmesi nedeniyle ağızdaki şeker kalıntılarının temizlenmesinde önemli rol oynar. Mekanik olarak diş yüzeylerini temizlemiş olur. Dişlerini fırçalamayı ihmal edenler için bayramda dişlere en fazla zarar veren yiyecek lokum gibi dişlerin arasında kalan tatlılardır. Bununla birlikte bu tip yapışkan özellikli tatlıların fazla tüketilmesi ağzında (hareketli, sabit) protezleri bulunan hastaların protezlerinin hareket etmesine, dolguların yerinden çıkmasına neden olabilir." diye konuştu.

        Cihan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa