Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bayramda sulu yemekler yemeye özen gösterin

        Dernek Genel Merkezi'nde bir açıklama yapan Sacide Gümüşel, bayramda genel eğilimin daha fazla yemek yeme yönünde olduğuna dikkat çekerek, fazla miktarda yemek yemenin sindirim kanalında mide gerginliği, gaz şikayetleri ve diyara gibi şikayetlerin arttığını belirtti.

        Ramazan'da metabolizmada bazı değişiklikler meydana geldiğini ifade eden Gümüşel, "Ramazan boyunca su tüketiminde azalma olur, suya daha fazla ihtiyaç olduğundan sulu besinler tercih edilmeli." dedi. Ağır tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Gümüşel, öğün atlamadan dengeli ve sağlıklı beslenmenin sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

        Bayramda ikram edilen şeker ve çikolataların fazlalığına değinen Gümüşel, tüketimin artması nedeniyle kısa mesafeleri araçla değil, yürüyerek gitmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Sadice Gümüşel, "Bayramda fiziksel aktiviteyi artırmak gerekiyor. Sağlıklı beslenme düzeninde haftada otuz kırk dakika yürüyerek kan şekeri düzeyinin düşmesini, kolesterolün azalmasını sağlayabiliriz. Aktivite sırasında enerji harcandığımız için fazla kilolardan da kurtulmuş oluyoruz" şeklinde konuştu.

        Diyabeti ve hipertansiyonu olan hastaların dengeli ve sağlıklı beslenmeye daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Gümüşel, aşırı yeme sonucu mide gerginliğine ve tansiyon yükselmesine neden olduğunu söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa