Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler 'Reel sektörde en büyük sendikasyon kredisini imza attık' - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’nin en prestijli finans zirvelerinden biri olan Bonds, Loans & Shukuk Türkiye’nin beşincisi Shangri-La Hotel’de 6-7 Kasım'da gerçekleştirildi. Zirveye yurt içi ve yurt dışından 500’ü aşkın finans kuruluşu, yatırım fonu, hukuk, danışmanlık , özel sektör temsilcileri katıldı. Ciner Grubu temsilcisi olarak zirveye katılan Grup Finans Direktörü Selçuk Yeşiltaş "Gelecek 12 Ayda Sendikasyon Piyasaları Görünümü" konulu panelde Ağustos 2018'de Ciner Grubu’nun gerçekleştirmiş olduğu sendikasyon kredisi ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

        Yeşiltaş "1 Ağustos'ta Soda Külü şirketlerimiz için yurt dışı kaynaklı 7 yıl vadeli 1 milyar 660 milyon dolar büyüklüğünde uluslar arası sendikasyon kredisi sağladık. Bu kredi işlemi Ciner Grubu'nun yüzde 100 iştiraki olan WE Soda Limited altında gerçekleşmiş olup sağlanan finansman grubun ihtiyaçlarına yönelik kullanılmak üzere Türkiye’ye gönderildi" dedi.

        REKLAM

        'DÜNYANIN EN BÜYÜK SODA KÜLÜ ÜRETİCİSİ CİNER'

        Sendikasyon sürecine yaklaşık 9 ay önce başladıklarını belirten Ciner Grubu Finans Direktörü Selçuk Yeşiltaş süreci şöyle anlattı: "Öncelikle dünyanın en önde gelen 4 farklı yatırım bankasıyla ön görüşmeler yaptık ve içlerinden bir tanesinde karar kılıp yola çıktık. Yoğun bir çalışma süreci sonrasında da Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan Denizbank, Türkiye İş Bankası, Çin'in en büyük 5 bankasından biri olan Bank of China-Lüksemburg ve Amerikalı yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs ile bu işlemi gerçekleştirmiş olduk. Bu kredi, Türkiye borçlanma piyasalarında son 5 yılda görülen en yüksek tutarlı kurumsal finansman anlaşması olarak tarihe geçti. Ayrıca Türk reel sektör şirketinin tüm zamanlarda gerçekleştirmiş olduğu en büyük borçlanma oldu."

        '2 YILDA 2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM TAMAMLANDI'

        Ciner Grubu'nun geçtiğimiz 2 yıl içerisine 2 milyar dolarlık yatırım tamamladığını vurgulayan Yeşiltaş. sözlerine şöyle devam etti: "Son 20 yıldır birçok ECA ve uluslararası finans kuruluşlarıyla direk kontak halindeyiz. Bu durum, yatırımlarımızın finansmanında ve/veya işletme sermayesi ihtiyaçlarımızda bize büyük esneklik ve maliyet avantajı sağlamakta. Öte yandan ihracata dayalı bir işimiz olduğundan maliyet yönetimi için Exim kredileri ve sigorta kapsamındaki ticaret finansmanı araçları ucuz finansman sağlamada yardımcı olmakta.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa