Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son dakika! Real Madrid, Liverpool karşısında Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu tarih yazdı! Maç özeti - Futbol Haberleri

        Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, İspanyol ekibi Real Madrid ile İngiliz temsilcisi Liverpool arasında oynanan maçla birlikte sahibini buldu. Real Madrid, Benzema ve Gareth Bale'ın golleriyle maçı 3-1 kazanarak üst üste 3. kez, toplamda ise 13. kez Şampiyonlar Ligi kupası'nı kazandı!

        ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... REAL MADRİD - LİVERPOOL MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Karşılaşmanın ilk yarısına sakatlıklar damga vurdu! 23. dakika oynanırken Real Madrid kaptanı Sergio Ramos'la girdiği ikili mücadelede sakatlanan Muhammed Salah, oyuna devam edemedi ve yerini Adam Lallana'ya bıraktı. Mısırlı yıldız, saha kenarına gelirken gözyaşlarını tutamadı.

        İlk yarıda son anlar oynanırken zorunlu değişikliğe giden taraf bu kez Real Madrid oldu. 36. dakikada Dani Carvajal, sakatlandı ve o da ağlayarak oyunadn çıktı.

        Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

        Mücadelenin ikinci 45 dakikası protestoyla başladı! Liverpool'lu taraftarlar, Salah'ın sakatlanmasına neden olan Sergio Ramos'u ıslıklayarak tepki gösterdi.

        KARIUS'TAN BÜYÜK HATA!

        Karşılaşmada 51. dakika oynanırken Real Madrid 1-0 öne geçti. Ceza sahasına atılan uzun topu kontrol eden Liverpool kalecisi Karius, büyük bir hata yaptı ve topu eliyle oyuna sokmak isterken Benzema'ya pas verdi. Fransız yıldız bu hatayı affetmedi ve skoru 1-0'a getiren golü attı.

        Liverpool, kısa süre sonra cevap verdi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında topla buluşan Sadio Mane, skoru 1-1'e getiren golü attı.

        BALE'DAN HARİKA GOL!

        Dakikalar 64'ü gösterdiğinde Real Madrid, bir kez daha öne geçti. Açılan ortaya röveşata ile harika bir vuruş yapan Gareth Bale, skoru 2-1'e getiren golü kaydetti.

        Liverpool, bu dakikadan sonra ataklarını yoğunlaştırdı ama pozisyonlardan sonuç alamadı.

        KARIUS'TAN BİR HATA DAHA!

        Dakikalar 83'e geldiğinde sahneye bir kez daha Bale ve bir kez daha Karius çıktı. Galli futbolcu, uzak mesafeden şık bir vuruş yaptı ancak Karius yine bir hata yaptı! Bale, bu vuruşla skoru 3-1'e getiren golü attı.

        Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Real Madrid, üst üste üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. İspanyol temsilcisi bunu başaran ilk ekip oldu!

        TARİHE GEÇTİ!

        Real Madrid, kupanın bu isimle oynandığı 26 yıllık süreçte üst üste 3 kez şampiyon olan ilk takım olarak tarihe geçti! Şampiyonlar Ligi adıyla oynandığı dönemde kupayı üst üste kazanan ilk teknik adam olmayı başaran Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, unvanını daha da geliştirdi!

        FİNALE BÖYLE GELDİLER!

        Finale kadar çıktığı 12 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetlik performans sergileyen İspanya ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 30 kez havalandırdı, kalesinde 15 gol gördü.

        Real Madrid, H Grubu'nda İngiltere'nin Tottenham, Almanya'nın Borussia Dortmund ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin APOEL takımlarıyla mücadele etti. Zorlu geçen maçların ardından grubunu Tottenham'ın ardından 13 puanla ikinci sırada tamamlayan Madrid ekibi, son 16 turunda Fransa'dan Paris Saint-Germain, çeyrek finalde İtalya'dan Juventus, yarı finalde ise Almanya'dan Bayern Münih'i eleyerek adını finale yazdırmayı başardı.

        İspanyol ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon kaybettiği takımlar, grup aşamasında Tottenham ve çeyrek final rövanşında Juventus oldu. Madrid ekibi, iki maçta da sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

        RONALDO TAKIMINI SIRTLADI!

        Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncusu, önceki sezonlardaki gibi Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo oldu. Yarı finale kadar forma giydiği her maçta ağları sarsan Ronaldo, turnuva tarihinde üst üste 10 maçta gol atan ilk futbolcu unvanını elde etti.

        Grup aşamasında 9, son 16 turunda 3 ve çeyrek finalde de 3 kez ağları sarsan 33 yaşındaki Ronaldo, toplamda attığı 15 golle en yakın rakipleri Liverpoollu Muhammed Salah ve Roberto Firmino'nun 5 gol önünde krallık yarışında açık ara zirvede yer aldı ve bu unvanın sahibi oldu.

        Madrid ekibinde Karim Benzema ve Gareth Bale 5, Marcelo 3, Lucas Vazquez, Borja Mayoral, Marco Asensio, Luka Modric, Nacho, Casemiro ve Sergio Ramos birer gol kaydetti.

        Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale gelene kadar yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

        Tur Maç Sonuç
        H Grubu RealMadrid-APOEL 3-0
        H Grubu Borussia Dortmund-RealMadrid- 1-3
        H Grubu RealMadrid-Tottenham Hotspur 1-1
        H Grubu Tottenham Hotspur-RealMadrid 3-1
        H Grubu APOEL- RealMadrid 0-6
        H Grubu RealMadrid-Borussia Dortmund 3-2
        Son 16 RealMadrid-PSG 3-1
        Son 16 PSG-RealMadrid 1-2
        Çeyrek final Juventus-RealMadrid 0-3
        Çeyrek final RealMadrid-Juventus 1-3
        Yarı final Bayern Münih-RealMadrid 1-2
        Yarı final RealMadrid-Bayern Münih 2-2

        REAL MADRID: 3 - LIVERPOOL: 1

        STAT: Kiev Olimpiyat

        HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

        REAL MADRID: Navas, Carvajal (Dk. 37 Nacho), Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modric, Isco (Dk. 61 Bale), Benzema (Dk. 89 Asensio), Ronaldo

        LIVERPOOL: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner (Dk. 83 Emre Can), Wijnaldum, Muhammed Salah (Dk. 31 Lallana), Mane, Firmino

        GOLLER: Dk. 51 Benzema, Dk. 64 ve 83 Bale (Real Madrid), Dk. 55 Mane (Liverpool)

        SARI KART: Dk. 82 Mane (Liverpool)

        UEFA Şampiyonlar Ligi 2017-2018 sezonu finalinde İspanya'nın Real Madrid takımı, İngiltere ekibi Liverpool'u 3-1 yenerek, kupanın sahibi oldu.

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, Muhammed Salah ile sol kanattan etkili ataklar geliştiren Liverpool olurken, Real Madrid ise hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. İspanya temsilcisi, ilk tehlikeli atağını 15. dakikada Ronaldo ile geliştirirken, Liverpool ise 22. dakikada Trent Alexander-Arnold ile gole yaklaştı.

        İki takımda yaşanan zorunlu değişiklikler, ilk yarıya damga vurdu. Real Madridli Sergio Ramos ile girdiği ikili mücadelenin ardından sakatlanan Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, mücadeleye devam edemedi ve 31. dakikada yerini Adam Lallana'ya bıraktı. Real Madrid'de ise 37. dakikada sakatlanan Carvajal'ın yerine oyuna Nacho girdi.

        Real Madrid, 43'üncü dakikada Ronaldo ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Isco'nun yaptığı ortada topa iyi yükselen Ronaldo'nun ceza sahası içinden sert kafa vuruşunu Liverpool kalecisi Karius çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlığı ağlara yollayan Benzema'nın golü, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid'de Liverpool ceza sahasında oluşan karambolde Lallana'nın çıkarmaya çalıştığı top, Isco'nun önüne düştü. İspanyol oyuncunun 48'inci dakikada ceza sahası içinden sert şutu, üst direkten döndü.

        Liverpool'un kalecisi Karius'un büyük hatasının ardından ilk golü Real Madrid buldu. Kendi ceza sahasında kontrol ettiği topu eliyle takım arkadaşlarına atmak isteyen Alman kaleci, üzerine gelen Real Madridli Benzema'yı göremedi. Fırsatçılığını gösteren Benzema, ayak uzattığı topu ağlara yollayarak 51'inci dakikada Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi.

        Ataklarını sıklaştıran Liverpool, aradığı golü çabuk buldu. Milner'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Lovren, topu arka direkteki Mane ile buluşturdu. Senegalli oyuncunun meşin yuvarlak yere inmeden düzgün vuruşunun ardından 55'inci dakikada karşılaşmaya denge geldi: 1-1

        Yeniden oyunun kontrolünü ele geçiren Real Madrid'de 61'inci dakikada Isco'nun yerine oyuna giren Gareth Bale, topla ilk buluşmasında güzel bir gole imza attı. Sol kanattan Marcelo'nun ceza sahasına ortasında topla buluşan Galli oyuncu, röveşatayla 64'üncü dakikada topu filelere yolladı: 2-1

        Daha fazla oyuncuyla hücuma çıkan Liverpool'da Wijnaldum ile paslaşan Mane'nin 70'inci dakikada ceza sahası dışından sert şutunda, Real Madrid kalecisi Navas'ın müdahale ettiği top direkten döndü.

        Real Madrid, kaleci Karius'un maçtaki ikinci büyük hatasının ardından üçüncü golü buldu. Sağ kanatta topla buluşan Bale'ın uzun mesafeden sert şutunu kurtarmak isterken topu ıskalayan Alman kaleci, kalesinde üçüncü golü gördü: 3-1

        Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Real Madrid, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

        Real Madrid, böylece üst üste 3'üncü, toplamda ise 13. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa