Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Diyarbakırlı Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin) cinayetinde ayrıntılar ortaya çıkıyor! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi

        Diyarbakırlı "Ramazan Hoca" lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin dün İstanbul Fatih'te bıçaklanarak öldürüldü. Kan donduran saldırıda hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in cenazesi Adli Tıp Kurumundan alınarak Diyarbakır'a gönderildi.

        AA'da yer alan habere göre Diyarbakır'da "Ramazan Hoca" lakabıyla bilinen, kentteki vatandaşlara İslam'ı anlatan Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

        KATİL ZANLISI YAKALANDI

        Pişkin ağır yaralanırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan Pişkin, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        REKLAM
        Katil zanlısının fotoğrafı da ortaya çıktı
        Katil zanlısının fotoğrafı da ortaya çıktı

        Pişkin'in cenazesi, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumundan alınarak Diyarbakır'a gönderildi. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre katil zanlısının Beyoğlu'nda yakalandığı öğrenildi. Katil zanlısının hırsızlık, uyuşturucu ve aile içi şiddet gibi suçlardan kaydı olduğu da öğrenildi.

        BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada, "Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin İstanbul Fatih’te dün uğradığı bıçaklı saldırıda maalesef hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

        9 SUÇ KAYDI ÇIKTI

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre de konuyla ilgili çalıma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, şüpheliyi Beyoğlu’nda gözaltına aldı. Şüpheli Erkan B.'nin (24) tehdit, mala zarar verme, hırsızlık uyuşturucu kullanmak gibi suçlardan 9 kaydının olduğu öğrenildi.

        Asayiş Şube ekiplerince yapılan çalışmaların devamında ekipler kimliğini tespit ettiği Erkan B.'yi, Beyoğlu’nda yapılan operasyonla gözaltına aldı. İkametinde gözaltına alınan zanlının bulunduğu adreste olayda kullandığı bıçak ve kıyafetler de ele geçirildi. Şüpheli Erkan B.’nin tehdit, mala zarar verme, hırsızlık uyuşturucu kullanmak gibi suçlardan 9 kaydının olduğu öğrenildi. İnşaat işçisi olduğu öğrenilen şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

        İstanbul Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ramazan Pişkin, saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden 3 bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir."

        KATİL ZANLISI 1 BUÇUK SAAT YÜRÜMÜŞ

        Öte yandan kan donduran cinayete ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı. Buna göre izlenen güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarına göre katil zanlısının Zeytinburnu'ndan Fatih'e tam 1 buçuk saat yürüdüğü ve ardından Ramazan Hoca'yı vahşice öldürdüğü belirlendi.

        AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN PAYLAŞIM

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı paylaşımda, "Garip gelip, garip gidenlerin makamı yüce olsun... Allah rahmet eylesin Ramazan hocaya. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

        "DÜKKANIMA GELİP RAHATSIZ EDİYORLAR"

        Öte yandan şüphelinin yakalanması için polisin yaptığı çalışma sürerken Pişkin’in bir paylaşımında, "Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil. Ne dünyada ne ahirette. Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişim. Bidat ve hurafeler var. Maalesef rant kapılarına dönmüş. Mutlak manada hepsi değil" dediği görüldü. Pişkin paylaşımının devamında, "Geliyorlar burada ortalığı karıştırıyorlar. Biz de diyoruz arkadaşlar bu konuyu kapatalım, ya sükunetle oturalım veya lütfen dağılalım. Ortalığı karıştırıcı, provokatif eylemler yapmayalım. Geliyorlar maalesef burada bizi rahatsız ediyorlar" ifadelerini kullandı

        DİYARBAKIR'DA DEFNEDİLDİ

        İstanbul'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve kentte "Filozof Ramazan" lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin'in cenazesi Diyarbakır'da toprağa verildi.

        Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işlettiği çay ocağında dün kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısında yaşamını yitiren Pişkin'in cenazesi, uçakla Diyarbakır'a getirildi.

        Ailesi ve yakınları tarafından Diyarbakır Havalimanı'ndan alınan Pişkin'in naaşı, cenaze nakil aracıyla merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'ye götürüldü.

        Burada kılınan cenaze namazının ardından Pişkin'in cenazesi, tekbirler eşliğinde Sur ilçesindeki Çifte Havuz Mezarlığı'nda defnedildi.

        Pişkin'in babası İsmail Pişkin, defin işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunu katledenlerin yakalanmasını ve cezalandırılmasını talep ederek, "Devlete güveniyorum, Allah devlete zeval vermesin. Oğlum çok iyi biriydi. İnsanları seviyordu, çocuklar onun peşinden gidiyordu." dedi.

        Törene, HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Pişkin'in ailesi, yakınları, arkadaşları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa