Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri PSG Başkanı Nasser al-Khelaifi'ye rüşvet soruşturması! Nasser Al Khelaifi'ye FIFA'dan soruşturma - Futbol Haberleri

        PSG Başkanı ve BeIN SPORTS'un CEO'su Nasser al-Khelaifi'nin başı rüşvet iddiasıyla dertte. FIFA, Nasser al-Khelaifi hakkında Dünya Kupası yayın haklarının BeIN SPORTS'a geçmesi için FIFA eski Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye rüşvet verdiği iddiayla soruşturma başlatırken bir suçlama da İtalyan polisinden geldi. İtalyan polisi al-Khelaifi'nin FIFA eski Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 2018 ve 2022 Dünya Kupası yayın hakları için İtalya'nın Sardinya adasından 7 milyon Euro'luk bir villayı rüşvet olarak teklif ettiğini öne sürdü.

        İsviçre savcıları Rusya ve Katar'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası ve 2022 Dünya Kupası'nın yayın haklarında rüşvet teklif edildiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. AFP'ye göre FIFA, dün bu soruşturmayı doğrulamış ve derinleştirileceğini açıklamıştı. Guardian'da yer alan habere göre İtalya Maliye görevlileri, Sardinya'da yer alan Porto Cervo'daki bir lüks villanın rüşvet olarak önerilmesiyle ilgili olarak uluslararası bir emlak şirketinde çalışan 8 kişiyi sorguladı.

        Haberlerde bu soruşturmanın Paris Saint-Germain'i kulüp olarak kapsamadığı ve Nassel al-Khelaifi'nin başkanlık görevine devam edebileceği kaydedildi.

        REKLAM

        Valcke, FIFA'da genel sekreterlik yaptığı dönemde 2016 yılında rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış ve istifa etmişti. Valcke, İsviçre'de sorgulandıktan sadece 1 gün sonra FIFA'dan 10 yıl men cezası almıştı.

        Valcke, Fransa'da yayın yapan L'Equipe'e konuşmuş ve iddiaları reddetmişti. Valcke, "Sadece bu iddiaların doğru olmadığını söylemek istiyorum. Böyle bir şeyi asla yapmadım. Herhangi bir şey için para almadım. Bize karşı yöneltilen bu suçlamaları reddediyorum. Sizi temin ederim Nasser'le bu kapsamda bir iletişimimiz hiç olmadı." ifadelerini kullandı.

        VALCKE, BLATTER'İN SAĞ KOLUYDU

        Valcke, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'in görev yaptığı dönemde en yakın ismi olarak biliniyor. Blatter, FIFA'nın Rusya ile Katar'a verdiği 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliklerinin adaylık sürecinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle soruşturma kapsamında ifade vermişti. 5. kez FIFA başkanlığına seçildikten sonra oluşan kamuoyu baskısı nedeniyle seçimden 4 gün sonra istifa etmişti.

        İsviçre Savcılığı tarafından açılan soruşturmada ise Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, dönemin UEFA Başkanı Michel Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği iddiası da yer almıştı. Soruşturma kapsamında Platini ve Blatter'e sekizer sene futboldan men cezası verilmişti. Daha sonra Blatter'in cezası 6, Platini'nin cezası ise 4 yıla indirilmişti.

        HABERTURK.COM

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa