Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Polis alımı ne zaman yapılacak? 2017 Polis alımı sınavı ne zaman?

        Emniyet Teşkilatı'nda görev yapmak isteyen ve polis olmak isteyen vatandaşların büyük merakla beklediği polis alımı için bekleyiş sürüyor. Polis alımı için bekleyişte olan vatandaşlar merakla "Polis alımı ne zaman yapılacak? Polis alımı sınavı ne zaman?" diye araştırıyor. İşte detaylar...

        POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Polis olarak Emniyet Teşkilatı'nda görev yapmak isteyen binlerce vatandaş, "polis alımı ne zaman yapılacak?" diye internet üzerinde arama yapıyor ve konu hakkında araştırmasını sürdürüyor.

        Polis alımıyla ilgili bugün konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise yaptığı açıklamada 2 bin 200 komiser yardımcısının alınacağını belirtti. Yapılan açıklamanın ardından polis alımı bekleyen adaylar da yapılacak polis alımlarının ne zaman olduğunu araştırmaya başladı.

        REKLAM

        Alınacak olan 2 bin 200 komiser yardımcısının ne zaman alınacağı hakkında bir bilgi vermeyen Çolak,15 Temmuz'dan sonra emniyet teşkilatında 22 binin üzerinde ihraç gerçekleştiğini, 12 bin civarında personelin de açığa alındığını açıkladı.

        Yaptığı açıklamalarda detaylı bilgi veren Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, "FETÖ olayı sonrası 22 bin ihraç gerçekleştirdik, 12 bin civarında personel açığa alındı. 15 Temmuz sonrası 7 bin 300'den fazla komiser yardımcısını, 38 binin üzerinde de polis memurunu teşkilata kattık. 2 bin 200 komiser yardımcısının eğitimini başlatacağız. Böylece öğrenci sayımız 25 bini aşacak. Şu anda 12 bin civarında açıkta personel var. Yürüttüğümüz çalışma doğrultusunda emniyet teşkilatındaki arınma sırasında herhangi bir zafiyet yaşanmamıştır. Hatta daha da güçlenerek çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa