Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Canlı yayında tartışma

        HABERTÜRK'te Özge Özsağman yönetimindeki 1 Gün programında Akp'li Milletvekili Lütfi Çakıroğlu ve CHP'li Milletvekili Muharrem İnce büyük bir tatışmaya girdi. İşte o diualoglar: Özge Özsağman: İnönü hangi davranışlarıyla millet düşmanlığı yapmıştır size göre? AKP Milletvekili Lütfi Çakıroğlu: Her parlamenter gibi bizim de milleti aydınlatmaya yönelik görevlerimiz var. Bildiğimiz doğruları söyleme görevlerimiz var. Doğrular ya da yanlışlar olabilir. Yakın tarihe de ilgi duyan biriyim. Söylediğim şeylerin ne anlama geldiğini veya ne söylemek istediğimi bilerek söylerim. Boşa atmıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı o zor şartlarda yerine getiren bütün paşalarımıza minnet duymak durumundayız. İsmet İnönü, Ali Fuat Cebesoy gibi Lider konumunda olan Mustafa Kemal Paşa. Atatürk, bu konuda tartışmasız ayrı bir yerdedir. Mustafa Kemal Atatürk sonrasındaki siyasi İnönü'dür Atatürk'ün kurduğu CHP ayrıdır, İsmet İnönü^nün şeklindeki CHP ayrıdır. VİDEO-1 İÇİN TIKLAYIN

        CHP Milletvekili Muharrem İnce: Biz burada CHP'yi tartışmıyoruz. Sayın Çırakoğlu'nun İnönü'ye söylediklerini tartışıyoruz.

        AKP Milletvekili Lütfi Çakıroğlu: Elimde 17 Mayıs 1968 tarihli Ulus Gazetesi var. İnönü'nün bizzat ağzından okuyorum. Padişah düşmanınızdır, yedi düvel düşmanınızdır. Kimse işitmesin, millet düşmanınızdır demiş. Bunu ben değil İnönü söylüyor.

        CHP Milletvekili Muharrem İnce: Bence sayın Çırakoğlu'nun okuduğunu anlamakla ilgili bir sorunu var. Bu ülkede moda şudur. Atatürk'e saldıramayanlar, Atatürk'e küfredemeyenler İnönü'ye küfreder. Bu ülkede bunlar zihniyetlerini ortaya candan konuşunca koyarlar. Danışmanları yazarsa içten konuşamazlar. AKP zihniyeti bu. Seçimleri kaybedeğini bile bile bu ülkeyi çok partili döneme geçiren bir insan, ezik büzük bir biçimde Çankaya'dan inmedi. Ülkesine demokrasiyi getirmiştir. O şekilde Çankaya'dan indi. İnönü bu ülkeye çok partili yaşamı getirmemiş olsaydı sayın Çırakoğlu, Meclis'te olabilir miydi? İktidara sahip olanlar nasıl böyle birşey yapıyor?

        VİDEO-2 İÇİN TIKLAYIN

        AKP Milletvekili Lütfü Çakıroğlu

        Özge Özsağman: Sayın Çırakoğlu son olarak sizin sözlerinizi alalım...

        AKP Milletvekili Lütfi Çakıroğlu: 17 Mayıs 1968 Ulus Gazetesi elimde. Bunu okuyorum. İnönü'yü reddediyorlarsa benim diyeceğim birşey yok.

        CHP Milletvekili Muharrem İnce: Humeyni'yi okuyorlar.

        Özge Özsağman: Sayın Çakıroğlu siz Atatürk'ü mü seviyorsunuz, Humeyni'yi mi?

        AKP Milletvekili Lütfi Çakıroğlu: Atatürk'ü seviyorum, Humeyni'yi tanımam kitabımda, literatürümde yoktur. CHP'li tabana seçmene tavrım olmaz. CHP'nin kurmay tabakası hala 1917 Moskovalı Lenin çizgisini takip ediyor! Hitler zihniyetini Türkiye'ye empoze etmekten vazgeçin.

        CHP Milletvekili Muharrem İnce: Paralardan Atatürk'ün resminin kaldırılması. 2. Dünya Savaşı başlamıştı. Karizmatik bir lider ölmüştü. Ülkede boşluk vardı. Yeni seçilen Cumhurbaşkanı halkın psikolojisini düzeltmek istedi. Bunu yapmaya mecburdu.

        AKP Milletvekili Lütfi Çakıroğlu: Bunun için Atatürk'ü kaldırdı öyle mi? Türk milletine hakarettir. Bu Atatürk'ü silmektir. İnönü'nün mücadelesi buydu!

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa