Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Adnan Hoca'nın 'mücadelesi' Independent'ta

        İngiliz Independent gazetesi, evrim teorisini destekleyici tek bir delil getiren bilim adamına 10 trilyon vereceğini söyleyen Adnan Oktar'ı bugün sayfalarına taşıdı. Gazete, konuya ilişkin haberinde Türkiye'de Adnan hoca olarak bilinen ve Harun Yahya ismini kullanan Adnan Oktar'ın, evrim teorisini destekleyici fosil getiren herhangi bir bilim adamına 10 trilyon değerinde Türk Lirası parası vereceğini söylediğini aktardı.

        Adnan Oktar, evrim teorisine karşı yıllardır verdiği mücadele ile de biliniyor. Evrim teorisinin geçersiz ve bilimsel olmadığını savunan Oktar, bunun üzerine onlarca dile çevrilmiş çok sayıda kitap yayınladığı biliniyor.

        Adnan Oktar'ın evrim teorisinin güçlü destekleyicilerinden olan Richard Dawkin'in internet sitesinin Türkiye'de yasaklanmasının en büyük etkenlerinden biri olduğunu vurgulayan Independent, Adnan Oktar'ın Batıda ağır bir şekilde eleştirildiğini yazdı. Gazetede çıkan mülakatında evrim teorisini destekleyen fosil olmadığını belirten Oktar, "Evrimciler fosil kayıtlarında hiçbir delil gösteremediler bugüne kadar. Hiçbir fosil evrimcilerin savundukları anlayışı yansıtmıyor." dedi.

        Bu arada Oktar'a cevap veren Kaliforniya Üniversitesi öğretim görevlisi Dr Kevin Pedian da Adnan Oktar'ın mahlukatın zamanla nasıl değişim geçirdiğini algılayamadığını söyledi. Pedian, "Eğer bir yengeç görürse, bunda hiçbir evrimin olmadığını görür. Nesli tükenenlerin ise Adnan Oktar'ı hiç rahatsız ettiği görülmüyor." Kevin Pedian ayrıca, Oktar'ın Yaratılış Atlası (The Atlas of Creation) kitabını da 'saçma' bulduğunu söyledi.

        Adnan Oktar'ın Yaratılış Atlası kitabını çıkardıktan sonra dünya genelinde tanınmaya başladığını yazan gazete, 800 sayfalık bu kitabın içeriğinde İslam dinine uygun olan ve milyonlarca yıllık hayatın evrimcilerin savundukları iddiaya göre bir seyir izlemediği görüşlerinin yer aldığını aktardı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa