Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Altın fiyatları 3 haftanın dibinde - Para Haberleri

        Altın, Fed’in varlık alım programını sonlandırmasının ardından doların güçlenmesi ile düşüşünü sürdürdü. Bugün, spot altının ons fiyatı yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederek 2010'dan bu yana görülen en düşük seviye olan 1,173.5 dolara geriledi.

        ABD Merkez Bankası Fed, bilançosuna 1.66 trilyon dolar ekleyen varlık alımı programını bitireceğini doğrularken, faiz oranlarının 'kaydadeğer bir süre' daha düşük tutma taahhüdünü de yineledi. Açıklamada ayrıca "İstihdam piyasasındaki birçok gösterge atıl kapasitenin aşamalı olarak gerilediğini gösteriyor" denildi. Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejistlerinden Daniel Hynes, “FOMC’un ekonomik görünüme ilişkindaha pozitif bir tutumda olması ile ABD’de parasal genişleme sona erdi. Bu durum dolarda güçlü bir ralli görülmesini sağlarken, altında satışı getirdi. ABD dolarında önümüzdeki birkaç günlük hareket emtianın yılın sonuna kadar olan tonunu belirleyebilir” dedi.

        ÇEYREK ALTIN DA ERİDİ

        Dolardaki bu gelişmeler Kapalıçarşı altın piyasasına da yansıdı. Cumhuriyet Bayramı arifesi olan 28 Ekim'den bu yana 3 günde çeyrek altın 5 lira birden düştü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa