Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’nun Fatsa ilçesindeki fındık üreticileri bahçelerinde mahsulleri için bakım yaparken fiyat beklentisinin ise yeni dönemde 15 lira olması gerektiğini belirtti.

        Fındık sezonu öncesi üreticiler umutlarını yine fındık fiyatlarına bağlarken özellikle Ordu bölgesinde ekonomi planını fındık üzerine kuran üreticilerin düşünceli bekleyişi sürüyor.

        Fatsalı üreticilerden Fatih Bektaş, “Bu yıl bahçelerimizde ki fındık bolluğu bizleri sevindiriyor. İnşallah fiyatlarda istediğimiz rakam olursa ekonomik olarak çok rahatlarız. Bahçelerimizde son gübreleme ve temizlik işlerini yapıyoruz. Hükümetten beklentimiz değerini bizlere fındığımızın vermeleridir. Fındıkta genelde herkesin bir umudu olur. Bu tarımı yapan insanlar gelirinin bir kısmını fındıktan temin ederler. Karadeniz Bölgesi’nin olmazsa olmazı fındık. Başka tarım alanı yok. Alternatif ürünler yetiştirsek de fındığın yerini hiçbir şey tutmuyor" dedi.

        Üretici Adnan Ekiz, “Fındık bizim her şeyimiz ve ekonomik olarak fındık mahsulüne göre yıllık planlarımızı gerçekleştiriyoruz. Toplamasında, harmanda kurutmasında ve piyasa fındığı indirdiğimizde gerçekten büyük zahmet çekiyoruz. Talebimiz fındığımızın ekonomik karşılığının olmasıdır. İsteğimiz 15 lira ve üstü rakamdır" şeklinde konuştu.

        "Fındık bizim altınımızdır "diyen İlker Tanrıkulu ise "Mahsulümüzün değerini bilmeliyiz. Fındığımıza çocuğumuz gibi bakıyoruz. Tabii bunun karşılığını da almak istiyoruz. Fiyat beklentimiz kesinlikle 15 liradır" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa