Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi Ordu’nun Ünye ilçesinde hayata geçirildi.

        Aralık 2016 tarihinde pilot bölgelerde atık ayrıştırma projesini hayata geçiren ve kısa sürede kent genelinde başarı ile uygulayan Ünye Belediyesi, belediye binasının her katına konulan atık toplama alanları ile sıfır atık projesi için önemli bir uygulamayı hayata geçirdi.

        Uygulamayı yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, sürdürülebilir kalkınmanın bir ayağının da atık yönetimi olduğunu belirtti. Başkan Çamyar yaptığı açıklamada, “Geleceğe değer katmak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ‘Sıfır Atık’ projesini başlattı. Bu projeye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi destek veriyor. Bununla ilgili Ordu Valiliğimizde bir toplantı gerçekleştirmiştik. 2023 yılına kadar devam edecek ola süreç içerisinde başta kamu kurumları, havaalanları gibi devletin her kademesinde hayata geçiriliyor. Bizler de Ünye Belediyesi olarak metal, cam, plastik, kâğıt ve pil atık şekliyle toplama alanları oluşturan ve uygulamaya koyan ilk belediyelerden biri olduk. Dünya büyümeyle birlikte hızla değişiyor. Bu büyümeye bağlı olarak da atık miktarı artıyor. Atıklar başta su olmak üzere doğal kaynaklarımızı hızla tüketiyor. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmakla alakalı üzerimize önemli görevler düşüyor. Ünye Belediyesi olarak bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa